5G MREŽA SVUDA OKO NAS: Signal će emitovati i autobuska stajališta, ulične svetiljke, gradska rasveta i semafori | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G MREŽA SVUDA OKO NAS: Signal će emitovati i autobuska stajališta, ulične svetiljke, gradska rasveta i semafori

Obične bazne stanice očigledno neće biti dovoljne da pokriju sve 5G korisnike, pa će novu mrežu emitovati i svakodnevni objekti.

  Izvor: Promo/Ericsson

Zbog ograničenja koja 5G mreža ima u odnosu na 4G mrežu (širenje signala) i zbog izuzetne potražnje korisnika za novim tipom komunikacije Velika Britanija i druge zemlje pribeći će vrlo zanimljivom rešenju.

Autobuska stajališta, nosači sigurnosnih kamera, semafori i ulična i gradska rasveta postaće predajnici 5G mreže za okolno stanovništvo.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da se 5G bazne stanice ne montiraju na 4G i da je prenos tj. odašiljanje signala drugačije, mobilni operatori moraju da pribegnu rešenjima koja nisu skupa i ne zahtevaju previše infrastrukturnih promena.

Zbog visokih troškova instalacije nove mreže u rešavanje problema se uključuju i državni organi, koji pokušavaju da pomognu operatorima da bi korisnici na kraju imali koristi.

Instalacija 5G mreže u ruralnim sredinama i onim slabije pokrivenim signalom protiče čak i lakše i jeftinije, jer su gradske sredine zatrpane repetitorima, prava na iznajmljivanje prostora su drastično skuplja, a bilo kakva promena infrastrukture ili rada objektima zahteva veliki broj dozvola i plaćanje taksi, koje još više podižu cenu instalacije.

Koristeći postojeća 5G rešenja, vlada Velike Britanije i kompanija Ericsson pokušaće da reše ove probleme i pojednostave i pojeftine proces uvođenja 5G mreže kroz ugradnju baznih stanica u svakodnevne gradske objekte i saobraćajnice.

Vlada Velike Britanije i Ericsson su čak raspisali i konkurs sa nagradnim fondom za tehničke ideje i implementaciju 5G radio opreme u okviru gradske infrastrukture.

Na ranijim Mobile World Congress sajmovima imali smo priliku da zaista vidimo Ericsson rešenja za 5G bazne stanice u banderama, uličnoj rasveti, baš i kroz autobuska stajališta, a 5G opremu videli smo montiranu čak i šahtovima i žardinjerama ili klupama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 8

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eustar

Ovi što komentarišu o štetnosti 5G mreže bolje da se informišu i upoznaju da 5G u istini i da ista ne funkcioniše od juče, nego da pogledaju oko sebe na vrhovima brda postavljenim TV i Radio predajnicima koji funkcionišu na 5G bazi. Žalosno je diskutovali a zaboraviti da već 5G postoji najmanje oko 70 godina.

Mioljub

Kako se povećava broj pored slova G 2G,3G,4G tako signal sve lošiji. Pa sad ponovo svi trazimo signal kao nekad dok je bio poneki predajnik. Te sad ga ima sad nema a do pre koju godinu bio pun. Ako tako bude i ovaj najnoviji bolje da ga ne uvode

Vlada Legenda

Ala ćemo da svetlimo svi kao lampioni! Ja ću samo ponoviti ono što znam odavno i na šta sam upozoravao.....i postojeća frekvencija od 2,4 Ghz je na granici štetnosti po nukleus ćelija živog sveta,a ova od 5 Ghz je ništa drugo nego sporo ubistvo svega živog na planeti!Branioci projekta "Očistimo svet" će odmah reći da je opasnija mikrotalasna ili šta već drugo!Neuki će utehu tražiti u stručnim analizama zaslepljenih, manipulisanih i debelo potplaćenih magistara nauke ,a samo dovoljno obrazovani i samosvesni će prepoznati pravu opasnost!Živeo Armagedon!