HUAWEI NOVA 10 PRO KAMERE: Zaista menjaju sve što znate o fotkanju i snimanju mobilnim telefonom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUAWEI NOVA 10 PRO KAMERE: Zaista menjaju sve što znate o fotkanju i snimanju mobilnim telefonom

Autor Marko Čavić Izvor Promo

Ako tražite telefon koji će vas učiniti majstorom fotografije i videa ili jednostavno živite od vloga - ovo je definitivno telefon za vas!

 Huawei nova 10 Pro kvalitet kamere Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kompanija Huawei prvi put je i u Srbiju donela Pro model svoje nove serije nova 10, a model Huawei nova 10 Pro testirali smo i isprobali na PUKETU!

Nema boljeg mesta da se isproba i dokaže kamera mobilnog telefona tj. njegovih više kamera od plaže na kojoj ima milion boja, stalno je vreva, a postoje i prirodne prepreke koje moraju da se prevaziđu.

Pre nego što vam pokažemo fotografije i vlog zapise ispričaćemo vam ono što treba da znate o kamerama Huawei nova 10 Pro telefona koji je dostupan i u Srbiji - kupite ga kod operatora ili u slobodnoj prodaji u nekoliko boja po ceni od 89.999 RSD tj. oko 767 evra, dok će Huawei nova 10 bez Pro u imenu koštati oko 69.999 RSD tj. oko 596 evra.

O Huawei nova 10 Pro kamerama

Najnoviji član nova serije telefona stavlja isti akcenat na prednju i na zadnju kameru tj. njihov sistem kamera i demonstrira potpuno nova rešenja koja do sada nismo videli.

Prvi put se na mobilnom telefonu ove klase nalazi dvostruka kamera ovakvih specifikacija - Ultraširokougaona kamera od 60 MP (otvor blende od f/2,4) sa trenutnim autofokusiranjem sa detekcijom lica i očiju u četiri faze i uglom snimanja do 100 stepeni, kao i sa drugom Portret kamerom za krupan plan rezolucije 8 MP (otvor blende f/2,2) sa autofokusom i 2X optičkim i do 5X hibridnim zumiranjem.

Zahvaljujući ovakvoj postavci prednjeg sistema kamera Huawei nova 10 Pro nudi:

  • Showcase fokus: Objektiv će se automatski prebacivati između predmeta i lica koje se slika u zavisnosti od toga šta želite da snimite i pratiće kako pogled tj. vaše oči, tako i predmet koji držite ispred sebe i snimate ga
  • 4K ultraširokougaoni video zapis
  • Prednja kamera za dvostruki video prikaz: omogućava da zumirate ključne detalje, uz nastavak snimanja cele scene na podeljenom ekranu, pa video možete odmah da emitujete uživo ili otpremite na omiljene društvene mreže bez montaže i
  • Selfi sa zumom od 0,7X do 5X prednjom kamerom: snimite selfije i grupne snimke bogate detaljima pomoću posebnog AI Texture Skin algoritma kako bi svi na snimku izgledali bolje, a zum iskoristite da istaknete najvažnije delove osoba ili predmeta.

Što se zadnjeg sistema kamere tiče, čine ga glavna kamera rezolucije 50 megapiksela (otvor blende f/1,8) u RYYB izvedbi koju Huawei kompanija koristi već neko vreme i sadrži Red-Yellow-Yellow-Blue filter boja sa faznim autofokus sistemom (pomoću RYYB Colour Filter Array tehnologije kamera prima do 40% više svetlosti od tradicionalnih RGGB sočiva).

Prati je ultraširokougaona i istovremeno makro kamera za slikanje i snimanje sa udaljenosti od samo dva centimetra rezolucije 8 MP (otvor blende od f/2,2) i pomoćna kamera za proračun kadra i boke efekte rezolucije dva megapiksela (otvor blende od f/2,4).

Zahvaljujući ovome sistema kamera pozadi Huawei nova 10 Pro nudi:

  • Follow Focus: nova tehnologija zadnje kamere se fokusira na subjekte tj. objekat snimanja i automatski ih prati pri snimanju video zapisa gde god da se kreću, čak i kada nestanu i ponovo se pojave iza barijera
  • Portret video zadnjom kamerom: Napredni algoritmi za prepoznavanje lica stvaraju prirodan i jasan efekat zamućenja pozadine bez napora u vlog zapisima
  • AI snimak zadnjom kamerom: brz snimak koji munjevito reaguje uz trenutni autofokus sa detekcijom u četiri faze i tehnologijom bez kašnjenja okidača (ZSL) olakšavaju snimanje trenutaka koji se događaju u treptaju oka
  • Poboljšan noćni režim i
  • Motion Blur opcija: Omogućava da se sve na slici pravljenoj tokom portreta zamuti na neki od načina, koji u prvi plan ističe subjekat ili objekat slikanja.

Šta mogu kamere Huawei nova 10 Pro

Kao što smo rekli - imali smo sjajnu priliku da testiramo kamere Huawei nova 10 Pro na dalekom Tajlandu, čak na Puketu, praktično na idealnom mestu da otkrijemo koliko su kamere ovog telefona sposobne.

Na našu i sreću svih koji žele da kupe Huawei nova 10 Pro rezultati su sjajni! Fotografije nastale na plaži drže jako osvetljenje pod kontrolom, boje su verodostojne, kontrast upečatljiv, a na slikama nema neprirodnog izoštravanja ivica niti pikselizovanih artefakta. Takođe, šum se drži pod kontrolom sve vreme i čak i u mračnijim tj. delovima slike sa jakim senkama sve izgleda OK.

Na slikama smo koristili Automatski režim bez pojačavanja boja i AI algoritma, koji će neki od vas, ipak, želeti da koriste, a prava moć nastaje kada se uključi video kamera. Tada možete da slikate sve na uobičajen način - prednjom ili zadnjom kamerom ili da koristite kombinacije dve zadnje, dve prednje ili prednje i zadnje kamere istovremeno.

Postavite telefon, odaberite režim, snimite video i otpremite direktno na mreže ili montirajte odmah na nova 10 Pro!

SmartLife

Za vlog su dostupni režimi Zadnja, Prednja, Podeljen kadar sa prednjom i zadnjom kamerom, Podeljen kadar sa zadnjim kamerama - glavnom i ultraširokougaonom, isti takav režim sa prednjim kamerama, Slika u slici sa malim isečkom prednje ili zadnje kamere i glavnim kadrom suprotne, Slika u slici sa primernim kadrom glavne i sličicom ultraširokougaone kamere, kao i isti takav režim prednjim kamerama.

U svim režimima podržano je zumiranje od 0,7X u ultraširokougaonom režimu, preko kadra bez zuma, do optičkog zuma 2X i digitalnog 5X.

Kvalitet video zapisa je odličan, posebno u rasponu od 0,7x do 2x zuma, mada u nekim situacijama i 5x može lepo da istakne cilj, ali se softversko povećavanje jasno vidi. Prelazi su fini i bez trzanja zahvaljujući AIS stabilizaciji (veštačkom inteligencijom, nije optička stabilizacija), koja radi i na prednjim i na zadnjim kamerama. Prilikom korišćenja stativa čak ni zumiranje nema grube prelaze i vlogeri će biti više od zadovoljnih.

U našoj galeriji slika naći ćete primere u ultraširokougaonom režimu, kao i svim ostalim u punom kadru i isečke 1:1 iz njih.

Kreator priče i Petal Klip

Huawei je nova 10 Pro opremio režimom Kreator priče koji omogućava da se softverski, po unapred utvrđenom sistemu kreiraju priče kamerama, koje se dalje bez montaže mogu deliti na svim društvenim mrežama.

Ako više volite da montirate svoje klipove na raspolaganju je Petal Klip aplikacija koja nudi obradu audio materijala i uklapanje sa video materijalom, koji možete seckati, ubacivati, primenjivati efekte, dodavati tekst, slike, druge video klipove i tako dalje.

Petal Klip sadrži i besplatne šablone po kojima možete da kreirate video klipove proizvoljne dužine i formata uspravno i položeno i izvoženje u vrsti fajla pogodnoj za odabranu društvenu mrežu.

Sve detalje o Huawei nova 10 Pro telefonu potražite na zvaničnom linku Huawei Srbija!

Pogledajte

01:09
Huawei nova 10 Pro kvalitet kamere VIDEO 1
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Sve aplikacije na jednom mestu

Kao i uvek do sada, podsećamo vas da je kompanija Huawei učinila sve da omogući laku i brzu instalaciju svih aplikacija i njihovo ažuriranje putem tri načina na svim EMUI 13, EMUI 12 i ranijim Huawei Mobile Services telefonima.

Pre svega tu je AppGallery prodavnica aplikacija sa svim lokalno relevantnim aplikacijama i igrama. Ako AppGallery još uvek nema ono što tražite, onda je tu za vas i Petal Serach putem aplikacije ili widget-a. Ukucajte ime aplikacije koju želite da instalirate, pronađite je i dalje radite kao i uvek do sada, uključujući i ažuriranja aplikacija i igara, koja se vrše putem iste platforme uz obaveštenje o dostupnom ažuriranju.

Na kraju tu je i Gspace, odnosno Google Play Store u okviru Gspace aplikacije, preko koje i na Huawei Mobile Services uređajima imate mogućnost instalacije i korišćenja Google aplikacija.

Upoznaj #HUAWEInova10 seriju VIDEO
Izvor: Huawei Mobile Srbija

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA