ERICSSON 5G RAZVOJNI CENTAR U BEOGRADU: Ubrzaće dolazak i unaprediće mreže nove generacije za Srbiju i ceo svet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ERICSSON 5G RAZVOJNI CENTAR U BEOGRADU: Ubrzaće dolazak i unaprediće mreže nove generacije za Srbiju i ceo svet

Ericsson otvara DSSD centar u Srbiji.

  Izvor: Promo/Ericsson

Kompanija Ericsson najavila je 25. avgusta otvaranje novog Centra za realizaciju digitalnih usluga, Digital Services Service Delivery (DSSD), u Beogradu, što će doprineti razvoju 5G tehnologije u Srbiji.

Ovaj savremeni centar će se fokusirati na mrežnu virtuelizaciju i 5G mreže razvijene na Cloud tehnologiji, čime će osnažiti globalni 5G ekosistem, oslanjajući se na postojeću saradnju kompanije Ericsson sa srpskim mobilnim operatorima.

Možda će vas zanimati

DSSD centar kompanije Ericsson u Srbiji već je angažovao više od dvadeset lokalnih profesionalaca i nastavlja potragu za kadrovima među studentima različitih disciplina. Otvaranje centra u Srbiji oslanja se na strateška partnerstva koja je Ericsson uspostavio tokom više od decenije sa vodećim fakultetima širom zemlje.

Sa prelaskom na 5G, od mobilnih mreža se očekuje da podrže mnogo širi spektar usluga i veću količinu podataka nego do sada, uz veći stepen inteligencije, virtuelizacije i automatizacije.

DSSD centar kompanije Ericsson funkcionisaće u središtu ove mrežne evolucije ka 5G tehnologiji, koja će omogućiti inteligentna rešenja za ljude, kompanije i društvo na lokalnom i globalnom nivou i obezbediti telekomunikacionim operatorima nove izvore prihoda, kao i nove oblike saradnje sa preduzećima i izvanredna iskustva za krajnje korisnike.

Novozaposleni u DSSD centrali će raditi na najnaprednijim, najsavremenijim tehnologijama za 5G mreže - npr. virtuelizacija mrežnih funkcija, aplikacije i infrastruktura razvijena na tehnologiji oblaka, automatizacija mreže i veštačka inteligencija - za klijente kompanije Ericsson ne samo u Srbiji, već i širom Evrope i Latinske Amerike.

Ova najava obeležava 25 godina poslovanja kompanije Ericsson u Srbiji, a objavljena je tokom diskusije na temu “5G za razvoj i inovacije u Srbiji“, koju je organizovao NJ. E. Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, povodom posete švedske parlamentarne delegacije na čelu sa NJ. E. Andreasom Norlenom, predsednikom švedskog Parlamenta. Sastanku su prisustvovali, između ostalih, ključni predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva unutrašnjih poslova, srpskih mobilnih operatera i Antonio Pasarela, direktor kompanije Ericsson za Srbiju.

Antonio Pasarela, direktor kompanije Ericsson za Srbiju, kaže: “5G tehnologija je jedinstvena platforma za otvorene inovacije od koje se očekuje da podstakne srpsku ekonomiju i globalnu konkurentnost. Ona može da doprinese privlačenju više dugoročnih ulaganja u zemlju i da za sve razvijeniju digitalnu ekonomiju naše zemlje bude dodatna pokretačka snaga u budućnosti. DSSD centar stiže u pravom trenutku zbog toga što će odigrati ključnu ulogu u ubrzanom usvajanju 5G tehnologije u Srbiji i šire. Ovo je još jedan dokaz naše dugoročne posvećenosti i kontinuiranog ulaganja u podršku mladim kadrovima i širenju digitalnih veština“.

Ericsson 5G rešenja VIDEO
Izvor: Ericsson

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Demagogija

Unaprediti ŠTA? Razvoj ČEGA? Mogućnosti KAKVE? nigde ništa konkretno, nigde nijedan dokaz zbog čega nam nije dovoljna postojeća 4G, pa je moralo da se ulaže u 5G mrežu. Je li narod to tražio? Nije. Ko je onda tražio i ZBOG ČEGA? Zašto vam se žuri sad odjednom sa uvođenjem toga?

Bojan

Vi sto komentarise PREKO SVOJIH MOBILNIH TELEFONA NE TREBA NAM 4G,5G STO NE ODJAVITE MOBILNI I BACITE IH U SMECE POSTON ONI ZRACE? BATAKITE SELFIJE INOSTALE GLUPOSTI I PRESELITE SE NEGDE GDE NEMA TOLIKO CIVILIZACIJE I ZIVITE POD SVECOM KAO PRE 100 GOD?

UpućenO

@Bojan Apsolutno tačno sve! Samo da smanjiš slovo N u porukama 😁 🤓

Najnovije

Uređaji

Testovi