5G TRAKTOR: Moderne i efikasnije radne mašine su budućnost poljoprivrede | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G TRAKTOR: Moderne i efikasnije radne mašine su budućnost poljoprivrede

Sektor poljoprivrede uz 5G ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030. godine

  Izvor: SmartLife / Unsplash / Scott Goodwill

John Deere je američki proizvođač poljoprivredne mehanizacije koja uključuje traktore, kombajne, kosilice i slične proizvode. One su tradicionalne i dobro poznate mašine, a dodavanjem 5G komponente, za koju će biti zadužen Ericsson, podstaknuće se inovacije u agrobiznisu.

Možda će vas zanimati

Upravo sklopljeni partnerski sporazum za istraživanje i razvoj tehnoloških inovacija korišćenjem 5G tehnologije biće podsticaj novim prihodima u agrobiznisu. 5G će pružiti veću efikasnost i manju potrošnju energije u poređenju sa 3G i 4G. Prema istraživanju potencijala koje 5G ima za biznis koje je sproveo Ericsson, sektor poljoprivrede ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030. godine, s 1,9 milijardi američkih dolara dodatne zarade koje dolazi upravo od 5G.

 5G poljoprivreda
5G poljoprivreda
Izvor: Smartlife / Ericsson

Uz 5G, fokus kompanija biće na IoT platformi za identifikaciju i rešavanje izazova u ovom sektoru pomoću povezanosti. Razvojno-istraživački i inovacijski centri kompanija Ericsson i John Deere primeniće tehnologije IoT mobilnog ekosistema poput uskopojasnog IoT (NB-loT) i Cat-M1 kao pokretače rešenja za agrobiznis utemeljenih na 3GPP standardima.

Na ovaj način će se doprineti procesu digitalne transformacije i uključenja u poljoprivredu 5.0, a provere koncepta će za početak biti zajednički razvijene u odeljenju kompanije John Deere za Latinsku Ameriku, u Indaiatubai (Sao Paulo), i John Deere Centru za poljoprivredu, preciznost i inovacije (CAPI) u Kampinasu, gde će 5G oprema biti instalirana.

5G mreža
Izvor: YouTube / CNBC International

Sporazum uključuje opremanje John Deere fabrika petom generacijom opreme kako bi farmeri od sada imali efikasnije mašine, i samim tim imali manje troškove, a veće prinose. Treba napomenuti da tehnologija privlači sve više mladih nazad na selo, promovišući kreiranje radnih mesta i preduzetništvo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA