5G TRANSFORMIŠE ZDRAVSTVO I OMOGUĆAVA LEČENJE NA DALJINU: Pomoć pri lečenju korone, ali i dostupnije učenje na daljinu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G TRANSFORMIŠE ZDRAVSTVO I OMOGUĆAVA LEČENJE NA DALJINU: Pomoć pri lečenju korone, ali i dostupnije učenje na daljinu

Vredna priznanja na Mobile World Congress-u u Barseloni

  Izvor: SmartLife / Huawei

Zahvaljujući inovativnim rešenjima, kompanija Huawei osvojila je čak pet nagrada na Mobile World Congress-u (MWC) u Barseloni koju dodeljuje Udruženje globalnih sistema za mobilne komunikacije (GSMA).

Huawei je osvojio vredna priznanja za Najbolju mobilnu mrežnu infrastrukturu za izum BladeAAU i najbolje mobilne inovacije namenjene za tržišta u razvoju i za povezanu ekonomiju.

Možda će vas zanimati:

Među značajnim priznanjima izdvaja se nagrada za Najbolju inovaciju kao odgovor na pandemiju COVID-19, što je dokazalo da industrija prepoznaje značaj 5G mrežnih rešenja za pametnu zdravstvenu zaštitu u borbi protiv korona virusa.

Lu Kingjun, direktor Kancelarije za razvoj Kinesko-japanske bolnice prijateljstva i direktor Centra za nacionalnu telemedicinu i povezanost u zdravstvenim centrima, istakao je da je 2020. godina bila drugačija od prethodnih godina zbog pandemije korona virusa, te da su mobilne tehnologije, poput ove nagrađene, veoma značajne za suzbijanje krize nastale kao posledica pandemije.

“5G brzo napreduje i unapređuje pametnu zdravstvenu zaštitu. Uz pomoć aplikacija veštačke inteligencije zasnovanih na 5G mreži, pametna zdravstvena zaštita pomaže nam u borbi protiv pandemije efikasnim lečenjem na daljinu. Štaviše, igraće ključnu ulogu u rešavanju neuravnotežene raspodele medicinskih resursa, poboljšanju tačnosti dijagnoze i povećanju zdravstvene efikasnosti“, rekao je Kingjun.

Pored toga, kompanija Huawei je patentirala izum BladeAAU uz pomoć kog se mogu integrisati aktivne i pasivne antene u jednu kutiju. Ovo predstavlja optimalan pristup za prevazilaženje ograničenih prostora, što je postalo veoma zastupljen problem za operatore širom sveta. BladeAAU je olakšao operaterima u Švajcarskoj obezbeđivanje novih prostora za skladištenje informacija i brzu primenu 5G mreže.

Za izum RuralStar Pro Huawei je osvojio GSMA GLOMO nagradu za Najbolju mobilnu inovaciju koja je namenjena za tržišta u razvoju.

Članovi žirija bili su saglasni da je izum RuralStar Pro“odličan primer kako se različite tehnologije mogu kombinovati i optimizovati da bi se rešili izazovi postavljanja mreže u ruralnim sredinama, sa ogromnim potencijalom u zemljama u razvoju“.

RuralStar Pro predstavlja efikasnu zamenu za tradicionalne skupe načine prenosa optičkih vlakana, mikrotalasa i satelita. Pored toga, ovaj izum koristi samo obnovljive izvore energije. Postavljanje uređaja traje samo dva sata, što je više od 80 odsto brže od postavljanja tradicionalnih uređaja. Zahvaljujući izumu RuralStar Pro, dani kada je bilo neophodno popeti se na vrh brda u selu da bi se obezbedio mrežni signal, postaju prošlost. Sada se selo okreće napretku uz bolju telekomunikacionu infrastrukturu.

“Do danas su rešenja kompanije Huawei RuralStar prisutna na više od 20.000 lokacija u više od 60 zemalja širom Azije, Afrike, Latinske Amerike i Bliskog Istoka. RuralStar Pro ubrzaće i popularizaciju pokrivenosti ruralnih mesta i doneće digitalno u svaki kutak sveta“ rekao je Dejvid Guo, direktor kompanije Huawei Wireless Network Site Product Line.

Na primer, za vreme pandemije COVID-19, pokrivenost mrežom u udaljenim oblastima osigurala je da školska online nastava bude dostupna svim učenicima, u svim selima.

Povezanost prašuma i projekat Čuvar prirode kompanije Huawei osvojio je GSMA GLOMO za doprinos ciljevima UN-a.

Projekat Nature Guardian kompanije Huawei koristi najsavremenija tehnološka rešenja za zaštitu prirode, sprečavanje seče šuma i zaštitu biodiverziteta. Za svoj doprinos UN-ovim ciljevima održivog razvoja, projekat je dobio GSMA 2021 GLOMO nagradu za izuzetan doprinos ciljevima UN-a.

Izum Nature Guardian sastoji se od uređaja na solarni pogon koji je opremljen mikrofonima i antenama za prikupljanje zvučnih podataka i prenos tih podataka putem bežičnih mreža u Cloud infrastrukturu, gde ih analizira sistem baziran na veštačkoj inteligenciji. Svaki Guardian uređaj nalazi se u krošnjama šume i može da radi 24 sata dnevno tokom dve godine, prikupljajući podatke o zvuku okoline na površini od tri kvadratna kilometra. Ako se čuje zvuk motorne testere, kamion ili pucanj, uključuje se alarm, a lokacija incidenta se prebacuje u aplikaciju tako da čuvari mogu brzo da reaguju na potencijalnu pretnju. Guardian uređaji su do 2021. godine postavljeni u 18 zemalja.

China Mobile i kompanija Huawei dobile su i nagradu GSMA GLOMO za Najbolju mobilnu inovaciju za povezanu ekonomiju.

Projekat pametne mreže inspirisan 5G tehnologijom, koji su zajednički pokrenuli Huawei, China Southern Power Grid (CSPG) i China Mobile osvojio je nagradu za Najbolju mobilnu inovaciju za povezanu ekonomiju.

Kroz kontinuirano istraživanje, tri kompanije su napravile izum koji se može da se primeni u 5G tehnologiji i to u svim fazama stvaranja električne energije, od prenosa energije, preko transformacije i distribucije, pa sve do potrošnje u Šenženu.

Nagrade GLOMO dodeljuju se na godišnjem nivou kako bi se istakli inovativni izumi u mobilnoj tehnologiji, u različitim kategorijama, uključujući mobilnu tehnologiju, povezanost potrošača, industrije X i Tech4Good. Više od 250 nezavisnih članova žirija iz celog sveta uključeno je u postupak dodele nagrada. Panele čine vodeći industrijski stručnjaci, analitičari, novinari, akademici i u nekim slučajevima predstavnici mobilnih operatora.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Torbica

Ko god vidi u svom gradu 5G antenu momentalno je srušite!!!

Gagi990

@Torbica Jos jedan strucnjak. 🤣