NEKA SOLARNA ENERGIJA RADI ZA VAS: Primenite rešenje koje nudi maksimalno iskorišćenje i kvalitet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEKA SOLARNA ENERGIJA RADI ZA VAS: Primenite rešenje koje nudi maksimalno iskorišćenje i kvalitet

Ako planirate da koristite solarnu energiju za svoje potrebe razmislite o kompletnom i tehnološki lako dostupnom rešenju, koje će vam to omogućiti na najbolji način.

  Izvor: SmartLife / Stefan Stojanović

Iskorišćenje solarne energije ne samo za grejanje, nego i za druge energetske potrebe uskoro će i u Srbiji biti realnost i zbog toga se sve više naših korisnika raspituje o tome kako da pametno ulože u ovaj vid obnovljive energije.

Ovo se ne dešava samo zbog uštede, nego i zbog toga što je obnovljiva energija i čistija i ekološki prihvatljivija ne samo za korisnika, kao pojedinca, nego za okolinu i društvo u celini, što je sve važniji problem, u čije rešavanje žele da se uključe mnogobrojni pojedinci.

Možda će vas zanimati

Sve pomenuto se u pravom trenutku poklapa i sa vizijom Srbije, koja se uspostavlja novim zakonima iz oblasti energetike i rudarstva, sa takozvanom “Zelenom Srbijom“ u kojoj će do 2040. godine najmanje 40 odsto energije dolaziti iz obnovljivih izvora. Huawei rešenja iz oblasti iskorišćenja solarne energije savršeno se uklapaju u ovu viziju, jer omogućavaju pojedincima, odnosno rezidencijalnim korisnicima, ali i malim privrednicima, da unaprede svoje snabdevanje električnom energijom ne samo na ekonomičniji način, nego i u skladu sa naporima naše zemlje da se energija u što većoj meri učini obnovljivom i ekološki prihvatljivijom.

Kompanija Huawei u Beogradu je tako predstavila svoja nova Smart PV rešenja (fotonaponska), koja solarnu tehnologiju čine dostupnijom i lakšom za iskorišćavanje i optimizaciju u kućnim uslovima. Huawei Solar rešenja povećavaju efikasnost iskorišćenja solarne energije - omogućavajući maksimalan povraćaj investicija ubrzo nakon instalacije.

Huawei Solar sistem sastoji se iz nekoliko delova, kako uređaja, tako i tehnologije, i zasnivaju se i na iskorišćavanju digitalne i internet veze za povezivanje sa solarnim panelima instaliranim na kući ili nekom drugom objektu korisnika. Sva rešenja sastoje se od Huawei plug-and-play komponenti i sistema za menadžment tj. nadzor i održavanje informacija o energiji objekta. Za razliku od konkurencije Huawei rešenja uključuju i veštačku inteligenciju (AI), koja omogućava viši stepen automatizacije procesa, bolje performanse sistema i učenje navika korisnika, kako bi se resursi blagovremeno prebacili na one delove, koji su korisniku potrebni u datom trenutku.

Jedan od glavnih elemenata sistema su Luna Smart PV baterije za skladištenje energije u nekoliko kapaciteta - 5 kWh, 10 kWh, 15 kWh - i modularnim sistemom izgradnje, što omogućava kasniju nadgradnju sistema, ako se za tim ukaže potreba. Sve baterije je moguće instalirati unutra i napolju, uz kontrolu direktno, preko menadžmenta sistema sa centralne konzole (kućni sistem) ili preko mobilne aplikacije.

Luna baterije u kombinaciji sa PV Optimizer-om omogućavaju visok stepen iskorišćenja solarnog potencijala na jednostavan način i uz jednostavnu montažu.

PV Optimizer se montira na solarnu ploču, a onda posebnim kablovima na PV bateriju, uz direktnu integraciju u sistem i omogućavanje praćenja i kontrole sa bilo kojeg kontrolnog uređaja. Optimizer je kreiran da izvuče maksimum iz solarnog panela, a težak je svega 550 grama i lako se instalira - prostim uključivanjem na ploču i dalje u sistem između dva kabla.

Huawei inverteri omogućavaju da se solarna energija koristi kao električna i moguće ih je nabaviti u nekoliko konfiguracija. Služe za pretvaranje/konverziju struja uz maksimalno iskorišćenje kapaciteta i očuvanje količine. Karakteristike Huawei invertera su različite, ali bazični modeli nude nominalno 2.000 vati i voltažu između 90 i 560 volti, dok efikasnost iskorišćenja ide do 98,2 procenta.

Posebno konstruisan Huawei Smart Power Sensor, dostupan u više konfiguracija, povezuje se na inverter i lako se koristi, jer se sve važne informacije očitavaju sa LCD ekrana montiranog na njega. Podržana je i RS485 komunikacija (kao i na svim Huawei Solar uređajima), što omogućava očitavanje i praćenje podataka i na drugim sistemima. Ovaj senzor je pouzdan po mnogim industrijskim standardima i instalira se i integriše u sistem pomoću tzv. one-click načina povezivanja.

Huawei SmartLogger koristi se za integraciju Solar uređaja u sistem sa do čak 80 uređaja. Kao i svi Huawei Solar proizvodi i Huawei SmartLogger radi preko Ethernet ili neke od 2G, 3G ili 4G mreže, a omogućava i Web Server, putem kojeg se očitava i podešava kompletan PV Huawei Solar sistem. Huawei SmartLogger nudi inteligentniju i lakšu kontrolu kompletnog sistema, a podešava se lako putem Wi-Fi ili kompjuterske veze.

Huawei Solar sistem dostupan je kod nas i u regionu kroz partnersku podršku SKE kompanije, koja je u mogućnosti da izvrši procenu i napravi plan instalacije i održavanja sistema u potpunosti, a kineska kompanija je svoj Huawei Solar sistem prikazala i demonstrirala u okviru roadshow-a "Luna on Tour“, koji je u Srbiji posetio Novi Sad i Beograd.

Više podataka o Huawei Solar sistemu i detaljne sepcifikacije pronađite na sajtu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Solarni vodokotlić.

Solar

Ju ju ju koliko nepismenosti na sajtu proizvodjaca. Dovodjenja Huawei.

Neupućen

@Solar To je sajt kompanije saradnika, nije direktno Huawei :) Huawei ovo radi preko SKE (VAP) švajcarske ili austrijske firme, ne znam tačno sad odakle su.