KORAK BLIŽE HOLOGRAMSKIM POZIVIMA: Predstavljen hologramski demo sa 5G u Barseloni, promeniće svet zabave i komunikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORAK BLIŽE HOLOGRAMSKIM POZIVIMA: Predstavljen hologramski demo sa 5G u Barseloni, promeniće svet zabave i komunikacije

Na MWC 2021je predstavljen hologramski demo sa 5G koji će promeniti industriju zabave i komunikacija!

  Izvor: SMARTLife / MOBILE WORLD CAPITAL BARCELONA

Zahvaljujući maloj latenciji Vodafone komercijalne 5G mreže, hologramska komunikacija može prenositi 3D video koji je poprilično težak za prenos podataka.

Posetioci Mobile World Capital Barcelona na štandu na Mobile World Congress mogu isprobati kako funkcioniše ova novost, mogu da naprave svoj hologram i videti ga uživo projektovanog na uređaju Portl.

Možda će vas zanimati:

5G je ključan za prelazak hologramske komunikacije na sledeći nivo. Uz prenos velike količine podataka u stvarnom vremenu, uronjene tehnologije spremne su za široku komercijalnu upotrebu. Impresivna tehnologija i teleprisutnost uticaće na način na koji proizvođači sadržaja, robne marke (brendovi) i široka paleta industrija izlaze na tržište.

Eduardo Martín, direktor informacijske tehnologije i direktor 5G-a za Mobile World Capital Barcelona kaže da „ova tehnologija napreduje vrlo brzo i uvereni smo da je to put prema napred. Ne znamo hoće li za to biti pet godina, ali ono što znamo je to da će hologramska tehnologija ovde ostati i da će revolucionisati ne samo industriju zabave, već i komunikacije uopšteno”.

Korišćenjem Portla, hologramskog uređaja Newtonlab Space, može se projektovati 3D sadržaj, pa čak i osoba u prirodnoj veličini, što će omogućiti teleprisutnost na visokom nivou u stvarnom vremenu pomoću 5G tehnologije, prenosi SMARTLife.hr!

Portl ima kameru i dva zvučnika koji, zajedno s 5G tehnologijom, omogućuju interakciju u stvarnom vremenu između fizičke publike ispred uređaja i osobe projektovane kao hologram koja se nalazi u studiju za snimanje, a koji bi mogao biti bilo gde u svetu. Rezolucija i kvaliteta hologramske slike su maksimalni, kao i neposrednost povratka, što je bitno za interakciju u stvarnom vremenu.

U Twitter objavama ispod možete pogledati kako ova tehnologija izgleda.

/Krunoslav Ćosić/

Šta vi mislite o ovim hologramima?  

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA