MONITOR ZA INSTAGRAM: Koliko smo zaista zavisni od društvenih mreža  | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONITOR ZA INSTAGRAM: Koliko smo zaista zavisni od društvenih mreža 

Programeri često koriste uspravno postavljene monitore za jednostavniji pregled koda na kojem rade, ali izgleda da je došlo vreme da kupujemo posebne monitore za društvene mreže.

 Uspravni monitor pored laptopa Izvor: SmartLife / Nojima

Monitori su u poslednjih desetak godina prolazili kroz razne faze dizajna i dimenzija. Od 4:3 odnosa stranica stigli smo do ultra-širokih 32:9, dok su naši telefoni postali visoki - prilagođeni vertikalnom skrolovanju jednom rukom. Osim jednostavnijeg korišćenja jednom rukom uspravni monitori su idealni za društvene mreže koje su pravljene sa beskonačnim skrolom, kao što su Instagram, Twitter, Facebook i druge.

Možda će vas zanimati

Umesto da sve ove mreže, ali i aplikacije za dopisivanje pratite preko svog telefona, kompanija Elsonic predstavila je uspravni uski monitor dijagonale 8,8 inča i odnosom stranica 7:32. Model kriptilčnog naziva EK-MD088 zamišljen je kao drugi monitor koji možete smestiti pored vašeg PC-ja ili laptopa i koristiti ga za društvene mreže i aplikacije za dopisivanje.

Dobre specifikacije

Rezolucija monitora je 420x1920 piksela, što znači da imate dovoljno mesta i za pregled dugačkih dokumenata, članaka, pa i excel tabela. Monitor za povezivanje koristi mini HDMI, a za napajanje USB C port. Billo bi bolje da koristi pomenuti USB C i za prenos slike, ali to nije slučaj. Zbog svojih dimenzija, primarna svrha je korišćenje kao sekundarni monitor, a po potrebi ga možete okrenuti i u horizontalni položaj.

Ne zauzima mnogo prostora

Jedna od najboljih karakteristika monitora je što zauzima veoma malo prostora na radnoj površini, jer je visok, pa baza zahteva svega 78x21 mm površine, a težina je slična prosečnom pametnom telefonu sa svega 198 grama. S obzirom na dimenzije ekrana, rezolucija je prilično visoka, pa je gustina piksela 223 ppi, što je mnogo bolje od one na prosečnim ekranima laptopova. Osvežavanje od 60 Hz i svetlina od 300 nita su standardne karakteristike za monitore, a ne desnom boku se nalaze dva tastera za regulaciju jačine pozadinskog osvetljenja u šest koraka.

Evolucija monitora za računare
Izvor: YouTube / Evolution Of

Samo za poručivanje

Monitor se trenutno prodaje samo na japanskom sajtu Nojima po ceni od 128 dolara, i dostupan je za pred-porudžbine, jer se očekuje da će stići tek početkom februara 2022. godine. Nama je bio posebno zanimljiv kao koncept koji pokazuje u kojim sve smerovima razmišljaju prodavci dodatne opreme, kao i da konačno shvatimo koliko zaista ne možemo bez društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja.

Ne mora za insta. Ovo je idealno za discord. 👌🏽

Beogradska seljačina

Imaju one igraonice 2x2m za odrasle, unutra pc i krevet(4 OSB ploče) u nepreglednim redovima, gde ih nalaze tek posle 3-4 meseca kada geknu, pa komšiji zasmrdi... Svi sami, stopa razvoda 70% i homosa x3 u odnosu na Evropu. Iz Japana bukvalno samo hvalim baterije i ništa.

Dobar dečko Mario

@Beogradska seljačina A Nintendo?