INSTAGRAM OMOGUĆIO OBJAVE I SA KOMPJUTERA: Novi Reels efekti, Collabs opcija i pomoć kreatorima sadržaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM OMOGUĆIO OBJAVE I SA KOMPJUTERA: Novi Reels efekti, Collabs opcija i pomoć kreatorima sadržaja

U naporima da ostane što relevantnija društvena mreža Instagram pušta opciju koju su mnogi od nas odavno tražili.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Nakon spajanja sa Messenger platformom Instagram ima još jednu veliku novinu - omogućene su objave korisnicima sa kompjutera.

Ispostavilo se da je 21. oktobar važan dan iz više razloga, jer će baš tada najveći broj korisnika dobiti mogućnost objave postova i Story-ja upravo sa kompjutera tj. web-a.

Možda će vas zanimati

Ovo je odavno čekana funkcija, koja će biti vrlo korisna najviše profesionalnim korisnicima i kreatorima sadržaja, koji će sad moći lakše i brže da okače više stvari odjednom, jer raditi sa mišem i velikim ekranom i tastaturom (možda neko ima i touchscreen PC) je mnogo produktivnije i jednostavnije.

Opcija će biti omogućena putem web-a PC i tablet korisnicima, pa će i vlasnici tih uređaja biti u prednosti u odnosu na dosadašnju praksu.

Od 21. oktobra će svi kojima nova PC mogućnost bude odobrena videti novo dugme interfejsa - kvadrat s plusom, koji se koristi za učitavanje video ili foto sadržaja uključujući .GIF i druge tipove unapred spremljenih datoteka.

Collabs opcija, koja je već nekima aktivirana, omogućava da dva Instagram naloga zajedno objave post, koji će se pojaviti pratiocima i jednog i drugog Instagram naloga, bez potrebe da se kopira sadržaj ili radi nešto drugo (ovo važi i za zajedničke Reels objave).

I Reels je pojačan novim efektima nazvanim Dynamic Lyrics i Superbeat, koji nastavljaju sramnu praksu kopiranja TikTok opcija, pa ako ste na TikTok mreži onda vrlo dobro znate o čemu govorimo. Ovi efekti omogućavaju korisnicima da automatski prave automatski generisane tekstualne i video sadržaje, koji olakšavaju objavljivanje velikog broja sadržaja brže tokom dana, a da oni budu uvek atraktivni.

Proverite svoj Instagram nalog i pre toga ga ažurirajte na telefonu da biste videli sve novosti i na računaru ili tabletu.

Javite utiske o novim IG opcijama!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA