MONITORI DOBILI NOVO DUGME: Nikad ga dosad nisu imali, sad će biti standard (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONITORI DOBILI NOVO DUGME: Nikad ga dosad nisu imali, sad će biti standard (FOTO)

Pandemija je uvela nova pravila, a proizvođači planiraju da ubrzaju celu stvar.

  Izvor: MONDO / Dell

Od kada vlada koronavirus ZOOM, Microsoft Teams, Skype, Viber i svi drugi servisi za video konferencije su procvetali i to se neće promeniti ni tokom većeg dela 2021. godine.

Zahvaljujući tome monitori su dobili novi taster!

Možda će vas zanimati:

Kompanija Dell je prva uvela “inovaciju“ - Microsoft Teams dugme na svoje monitore, koje će biti klasika tj. stalno dugme i narednih generacija tri modela monitora. Nova serija ima Windows Hello podršku, što znači da ima i kameru, ali i zvučnike, mikrofon i sve drugo što je potrebno za uključivanje u video konferenciju uživo. Tu su i hardverski tasteri za sve to, a monitor je dostupan u nekoliko dijagonala, kao zakrivljen i ravan.

Podržana je i Cortana, glasovna asistentkinja, a Microsoft će sertifikovati svaki od ovih monitora kao Microsoft Teams spreman i pouzdan.

Kad se pojavi Microsoft Teams poziv korisnik jednim pritiskom na to dugme aktivira mod monitora za razgovor i video konferenciju, a pomoću glasovnih naredbi upravljaće opcijama programa. Takođe, ko više voli na raspolaganju će imati i već pomenute fizičke kontrole na monitoru.

Kamera ima Noćni mod i infracrveni senzor, zvučnik je jačine pet vati, ugrađen je mikrofon, a tu je i pozadinsko otklanjanje buke i smanjenje buke prilikom kašljanja. Cene monitora su 520, 720 i 1150 dolara za dijagonale ekrana 24 (FHD rezolucija), 27 (QHD) i 34 inča (WQHD).

Kako se vama čini ovaj dodatak?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA