KUPUJETE MONITOR? Koji ekran monitora je najbolji, šta nude različite vrste, prednosti i mane i koji za šta da odaberete | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUPUJETE MONITOR? Koji ekran monitora je najbolji, šta nude različite vrste, prednosti i mane i koji za šta da odaberete

Autor Ivan Čabrilo

U prvom SmartLife serijalu stručnih tekstova bavimo se ekranima, njihovim prednostima i manama i primenama u različitim oblastima tehnologije i uređaja.

  Izvor: Promo/Samsung
 Monitor za igre, Samsung CJG5 monitor, Cena monitor, Kupovina monitor, Samsung monitor cene Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Objasnili smo vam uvodne pojedinosti, značenja skraćenica, oznaka i drugih tehničkih detalja, o kojima smo pisali u našem tekstu o ekranima uopšteno, pa samo priču nastavili kako da izaberete pravi ekran za svoj novi televizor.

Ovog puta bavimo se sledećom veliko kategorijom - MONITORIMA.

Možda će vas zanimati:

Tekst o aktuelnim tehnologijama i terminologiji će vam pomoći da razumete o čemu pričamo kada govorimo o najčešćim tipovima ekrana za monitor.

Za šta ćete se odlučiti, pored onog što je definisano vašim budžetom najpre, određivaće i pretežna namena monitora.

Naravno, današnji monitori su prepuni elektronike koja ulepšava sliku, pa će i sadržaji lošijeg kvaliteta biti automatski ulepšani.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

D Dzendr Bendr

27inch IPS 2560x1440 144hz

Retina 5K P3 display

@D Dzendr Bendr Profesionalci obavezno P3 panel da jure. Pogotovo oni koji obradjuju fotografije i video. Na takvom ekranu možete da vidite nijanse boja za koje niste ni znali da postoje. Posebno uočljivo kada uporedite istu sliku na P3 i na bilo kakvom drugom ekranu.