GOOGLE MENJA MAPS APLIKACIJU: Navigacija se usklađuje sa ekologijom i jeftinijim prevozom i dodaje se i Lite Navigation | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MENJA MAPS APLIKACIJU: Navigacija se usklađuje sa ekologijom i jeftinijim prevozom i dodaje se i Lite Navigation

Nove opcije stižu i kod nas, ali ćemo ih sačekati još neko vreme.

  Izvor: SMARTLife / Unsplash/ CardMapr.nl

Ranije ove godine kompanija Google objavila je da će korisnicima nakon ažuriranja aplikacije nuditi ekološke rute navigacije, a ne najbrže i da će oni koji to ne žele moći da promene tu opciju u Podešavanja meniju.

Početkom oktobra to pravilo je stupilo na snagu u SAD, a tokom 2022. godine biće dostupno i u Evropi i Srbiji, ali Google nije rekao tačno kad.

Možda će vas zanimati

Nakon primene ekoloških standarda na Google Maps aplikaciju, kompanija će prikazivati najbržu i ekološki najprihvatljiviju ili najštedljiviju varijantu puta, uključujući više pešačenja i manje motornih vozila.

Takođe, prilikom procene vremena predlagaće se najbrža ruta, ali ona koja najmanje zagađuje životnu okolinu i prirodu uopšte.

Ako se poklope da najbrža ruta i ona koja najmanje šteti po pitanju emisiju ugljendioksida budu slične - Google će predložiti prirodi prihvatljiviju opciju, ali će korisniku omogućiti da to promeni, ako želi. Google naglašava da ovaj pristup nije osmišljen samo da bi čuvao prirodu, što jeste primaran cilj, nego i da bi smanjio troškove prevoza - jednostavno, ako ne platite prevoz i idete pešice automatski ćete i uštedeti.

Prema proračunu Google kompanije, ako korisnici budu poštovali eko rute godišnje će uštedeti na emisiji ugljendioksida ekvivalentno uklanjanju preko 20.000 automobila sa ulica širom sveta.

Google Maps dobijaju Lite Navigation

Ako ste biciklista i navigacija od skretanja do skretanja vam nije neophodna imamo sjajnu vest - Google uvodi Google Maps Lite Navigation opciju.

Tokom Lite Navigation režima mape se postavljaju u pogled iz ptičije perspektive i automatski se uvećavaju kada se put račva ili preseca drugim putem. Kad se unese željena tačka strelice će pokazivati kuda treba ići, a od informacija će se videti preostalo vreme u zavisnosti od brzine vožnje, pređena kilometraža i nadmorska visina.

Novi režim biće dostupan u više od 300 gradova širom sveta i stići će sa nekim od narednih ažuriranja aplikacija, najverovatnije do kraja 2021. godine.

Šta vi kažete na Google Maps promene?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Obrad

Kad se većina vakciniše očekujem sledeće godine covid free putanje.