GOOGLE MAPS UKIDAJU NAVIGACIJU POJEDINIM KORISNICIMA: Morate da odobrite zahtev da biste ih i dalje koristili?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS UKIDAJU NAVIGACIJU POJEDINIM KORISNICIMA: Morate da odobrite zahtev da biste ih i dalje koristili?!

Prema 9to5Google sajtu ako ne odobrimo prikupljanje podataka Google Maps će nam zabraniti korišćenje navigacije.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Prema objavi 9to5Google sajta korisnici Google Maps navigacije moraće da pristanu na deljenje svojih podataka da bi mogli da nastave korišćenje aplikacije.

Prema istom izvoru reč je o crowdsourced data tj. podacima o gužvi i posećenosti na popularnim mestima, koji omogućavaju aplikaciji Google Maps da prati broj ljudi u nekom objektu i napravi preporuke šta korisnici u kojem trenutku mogu da očekuju.

Možda će vas zanimati

Google preko novog info panela u aplikaciji počeo da obaveštava korisnike da je neophodno da uključe tzv. crowdsourced data opciju kako bi mape bile bolje kako za te korisnike, tako i za sve druge koji koriste Google Maps.

Kompanija kaže i sledeće: “Dok se krećete, Google prikuplja podatke, poput GPS lokacije i rute kojom ste krenuli. Ovi podaci se mogu koristiti za to da informacije, uključujući stanje u saobraćaju i smetnje u realnom vremenu, budu vidljive drugima i da im pomognu da pronađu najbrži put. Ova ažuriranja mape neće biti povezana sa vašim Google nalogom ili uređajem".

Ispod info panela ponuđene su dve opcije - Otkaži i Kreni.

Ako odaberete Kreni podelićete sve svoje podatke o kretanju sa Google kompanijom i korišćenje navigacije ostaće nepromenjeno. Ako odaberete Otkaži Google će vam ukinuti navigaciju po sistemu navođenja od skretanja do skretanja sa glasom i ostaće vam samo putokazi, koji će se pojavljivati na ekranu kao smernice, ne kao navigacija u realnom vremenu i bez glasa.

Ažurirali smo Google Mape upravo u toku pisanja ove vesti, ali kod nas ovaj sistem još uvek nije bio dostupan. Isprobajte i vi, pa javite šta se desilo!

Ako ne želite da podelite podatke - pravac Petal Maps ili Here WeGo!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Yoyo

Nije li G maps i do sada to radio bespravno. Koja je razlika.

Mapadžija

G mape nikada nisu valjale, daleko bolje su Here we go i Offline maps & navigations, na playu, koje daleko bolje rade bez mreže, samo sa lokacijom, dakle uvek besplatne, od bilo kojih drugih mapa uz mrežu

Pitanje

@Mapadžija Moze li se Here we go podesiti da je govor na srpskom?