GOOGLE MAPS DOBIJAJU GOMILU ZGODNIH OPCIJA: Od boljih ocena objekata do plaćanja parkinga direktno iz aplikacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS DOBIJAJU GOMILU ZGODNIH OPCIJA: Od boljih ocena objekata do plaćanja parkinga direktno iz aplikacije

Ono o čemu se šuškalo i što je curilo na internet od raznih korisnika, koji su čitali između redova koda, Google je sad i zvanično najavio.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Google konstantno poboljšava Google Maps aplikaciju, koja je odavno prerasla puku navigaciju od jedne do druge tačke.

Danas je to svestrana i aplikacija od velike pomoći mnogim ljudima širom sveta, iako sve više stručnjaka upozorava da bi trebalo da dajemo manje ličnih podataka baš kroz Google Maps.

Možda će vas zanimati

To je odluka koju ćemo svakako prepustiti vama, a sad ćemo se okrenuti novostima, koje nisu malobrojne, a ni male.

Prva novost je mogućnost procene gužve u javnom prevozu. Metro, voz ili gradski autobus sad možete da ocenite s nekoliko izjava o gužvi, kako bi algoritmu kompanije pomogli da stvori prikaz procene gužve na svakoj liniji u svako doba. Ukoliko čekate gradski prevoz i Google uz najavu prikaže da je u vozilu velika gužva - uvek imate alternativu, da čekate sledeći ili do sledeće stanice prošetate.

Ova opcija biće dostupna u svim gradovima u kojima funkcioniše prikaz javnog prevoza, pa i kod nas, ali će jedna opcija biti rezervisana samo za najveće gradove, kakvi su Njujork, Sidnej i drugi. U tim gradovima Google će korisnicima čak reći na koju platformu u metrou ili na voznoj stanici da stanu kako bi najlakše ušli u vozilo ili vagon.

COVID sloj u Google Mapama dobija poboljšanja, takođe, pa će Google kroz Maps prikazati i lokalno relevantne činjenice, poput šta vam je potrebno da biste negde ušli od dokumenata i kakve druge restrikcije važe u zoni oko vas.

Za restorane i druga slična mesta Google uvodi dodatne pitanja za korisnike, kako bi sledećim mušterijama ponudio izbor. Tako će vas nakon ručka pitati da li ste jeli u objektu, da li on nudi hranu za poneti, preuzimanje kroz Drive-in i slične opcije. Takođe, pitaće vas da li ste jeli doručak, ručak, večeru, užinu, zasladili se ili imali branč, kako bi tu vrstu podataka mogao da ponudi i drugim budućim korisnicima - po čemu je to mesto najviše poznati i šta je u njemu najpopularnije.

U SAD će funkcionisati i usluga za cene, koja će korisniku pokazati koliko otprilike koša obrok u to doba dana u dolarima, umesto piktogramima za procenu cene, kao što je to do sada bio slučaj. Nakon SAD ova usluga će se proširiti i na ceo svet.

 Google Maps plaćanje parkinga iz aplikacije Izvor: MONDO / Google

I na kraju, kompanija i zvanično uvodi plaćanje parkinga kroz Google Maps aplikaciju na način na koji je to moguće putem odabranog servisa, uključujući i beskontaktno plaćanje na podržanim mestima i sa povezanom Google Pay ili nekom drugom uslugom tog tipa. To znači da ćete parking moći odmah da platite direktno iz Google Maps-a, a da će aplikacija odmah staviti i čiodu na mesto gde ste parkirali, kako biste posle mogli da se vratite do kola brže i lakše.

Ova usluga proširiće se po svetu do kraja 2021. i tokom 2022. godine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA