GOOGLE MAPS UVELE NAVIGACIJU UNUTAR ZGRADA: Moći ćete da proverite i zagađenje vazduha, vremensku prognozu i još toga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS UVELE NAVIGACIJU UNUTAR ZGRADA: Moći ćete da proverite i zagađenje vazduha, vremensku prognozu i još toga

Google mape dobijaju preko 100 poboljšanja, a ovo su najvažnija!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kompanija Google je predstavila mnoštvo novih opcija za njihovu veoma popularnu uslugu Google Maps.

Ove novine neće izaći odjednom, dok pojedine neće biti dostupne u svim delovima sveta, a mnoge su zasnovane na tehnologiji mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

Možda će vas zanimati:

Jedna od najvećih novina je ta što će Google implementirati Live View na aerodromima, tržnim centrima i tranzitnim stanicama, odnosno u zatvorenom prostoru. U pitanju je tehnologija proširene realnosti koja uz pomoć kamere telefona/uređaja dostavlja upustva za smer (navigacija), te će tako korisnici videti velike strelice koje pokazuju gde treba da idu kako bi stigli do određene destinacije. Ovakva opcija je do sada postojala samo na otvorenom prostoru.    

Razočaravajuće je to što će ona biti dostupna samo u Americi, dok Google planira da u narednim mesecima Cirih i Tokio dobiju ove mogućnosti. Iz te kompanije ističu da će više gradova biti dodato u budućnosti, ali nema nikakvih naznaka da li će među njima biti i neki grad iz Srbije. 

Pametni telefoni već imaju ugrađenu aplikaciju za vremensku prognozu, a sada će Google ubaciti istu i na Google Maps. Korisnici će moći da vide vremensku prognozu za određeni deo mape, dok će druga opcija omogućiti da vidite kakav je kvalitet vazduha u tom delu sveta. Podaci koje će Google dostaviti korisnicima su u stvari podaci kompanija Weather Company, AirNow.gov i Central Pollution Board.

Vremenska prognoza će od početka biti dostupna širom sveta, dok će proveravanje kvaliteta vazduha biti moguće na početku samo za korisnike iz Australije, Indije i Amerike.

Poslednje novine, a koje su vredne pomena, su nove rute koje smanjuju potrošnju goriva i poboljšanje interfejsa za odabir transporta. Trenutno morate da otvorite više stranica kako bi videli više detalja o različitim opcijama za transport, dok novi interfejs omogućava korisniku da sve pogleda sa jednog mesta. Google napominje da će ta aplikacija omogućiti prioritet transportima koje više preferirate i da će popularne opcije transporta u određenim gradovima staviti na vrh liste.

Google će predstaviti i opciju eco-friendly route koja ima za cilj da poboljša odabir putanje, a sve kako bi korisnik potrošio manje goriva. Ukoliko putanja koju izabere ovaj sistem ima isti vremenski period kao najbrža ruta do zadate lokacije, Google Maps će izabrati onu koja troši manje goriva.

Sve ove novine će biti dostupne na Android i iOS uređajima, ali se još uvek ne zna kada će tačno one izađi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi990

Dzaba im ovo sve dok ne budu imali navigaciju koja radi bez neta. 😁