Da li biste platili 30$ mesečno za MNOGO BRŽI BROWSER koji MANJE JEDE BATERIJU? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li biste platili 30$ mesečno za MNOGO BRŽI BROWSER koji MANJE JEDE BATERIJU?

Novi Mighty browser se oslanja na cloud kako bi omogućio najbolje performanse, munjevito otvarao sajtove i manje trošio vaše resurse, uključujući i bateriju.

  Izvor: SmartLife / Mightyapp

Bez obzira na gomilu unapređenja koja dolaze sa svakom novom verzijom vašeg browsera, jasno je da na starijim laptopovima nekoliko otvorenih tabova mogu ozbiljno da uspore prikaz sadržaja. Uz to, veliko opterećenje na ključne komponente crpi bateriju, dodatno vam smanjujući autonomiju i usporavajući rad sistema. Ovo se može rešiti na četiri načina: pojačavanjem hardvera, čišćenjem računara, kupovinom novog ili korišćenjem cloud browsera.

Upravo ovo poslednje je premisa Mighty browsera, za čije korišćenje razvojni tim traži pretplatu od 30 dolara mesečno. Mighty browser se oslanja na strim sa moćnog udaljenog računara sa svojom gigabitnom internet konekcijom, umesto klasične instalacije, nešto poput omiljenih strim servisa kao što su Netflix, YouTube, HBO Go i drugi. Komande se šalju direktno sa vašeg miša i tastature u cloud, a sadržaj se istovremeno strimuje na vaš računar.

Mighty browser demo
Izvor: YouTube / Suhail Doshi

Možda će vas zanimati

Korisnici koji su probali Mighty govore da je korišćenje ovog browsera neverovatno iskustvo, jer imate osećaj da posedujete najbržu konekciju na svetu, jer se sajtovi učitavaju momentalno, bez opterećenja resursa vašeg sistema.

Pre skoro 20 godina, jedan od pionira u oblasti cloud gejminga, kompanija OnLive je ponudila virtuelni web browser koji je radio slično – omogućavao momentalno učitavanje sajtova na iPad tabletu, i YouTube 4K strim direktno sa YouTube, što je za 2012. godinu bilo zaista mnogo. OnLive je za to tražio 5$ mesečno.

Slično nude i cloud desktop provajderi koji vam iznajmljuju moćne računare koje kontrolišete preko clouda kao što je Shadow. Za oko 15$ korišćenjem virtuelnih računara možete dobiti slične performanse zahvaljujući činjenici da se ti računari fizički nalaze u data centrima i imaju jako brz pristup mrežama za isporuku saobraćaja i globalnoj mreži.

Korisnici koji su probali Mighty govore da je korišćenje ovog browsera neverovatno iskustvo

Predstavnici Mighty browsera kažu da ćete korišćenjem njihovog browsera zaboraviti na kolačiće i reklame, a da imate implementiranu podršku za Google Docs, Zoomi druge servise, sa integracijama koje će se povećavati. Ako brinete oko bezbednosti, Might vam garantuje enkriptovane podatke u oba smera, kako neko ne bi prisluškivao šta vi to radite na svom cloud browseru.

Možda će vas zanimati

 Ono što nije najjasnije je zbog čega Mighty košta 30$ mesečno, jer mnogi korisnici toliko plaćaju svoj Internet i kablovsku mesečno. Plus Mighty browser zahteva brzu konekciju kako bi mogao da se pokaže u pravom svetlu, a u 30$ mesečno ne dobijate unapređenje vašeg paketa kod lokalnog provajdera. Osnivač Mighty browsera je izjavio da zbog zahteva oni ciljaju na domove sa 80+ Mbps konekcijama, ali da Mighty može da radi sa najmanje 20 Mbps.

Jedan od korisnika tvitera je ukazao na to da strimovanje vašeg browsera umesto sporog renderovanja HTML-a na vašoj mašini nije inovacija već sramota za sve koji prave web sajtove i browsere.

Koji browser vi koristite i koji vam najmanje opterećuje sistem?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko

Mislim da je bolje za tih 30$ uzeti dodatni ram koji ce vam sluziti a ne davati novac mesecno za tamo neki beta browser

marko

Ne bih...

Mirko

Srbenda bi sve za dzabe samo da ne placa, tako jedino valja. Cim se placa, onda je sve lose. Problem je placati 30dolara mesecno za browser, a nije problem mesecno trositi 100e na cigarete.