POPULARNI PREGLEDAČ INTERNETA MENJA IME: S velikom promenom stigle i nove opcije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POPULARNI PREGLEDAČ INTERNETA MENJA IME: S velikom promenom stigle i nove opcije

Prvo za iOS i iPad OS, kasnije i za Android i za Windows, odnosno Mac.

  Izvor: MONDO portal / Opera

Pregledač interneta Opera Touch je jedna od naših alternativa Chrome pregledaču, pa iako je tako njegova popularnost nije velika.

U februaru 2021. godine udeo Opera Touch pregledača na mobilnom smartfon tržištu bila je, po obračunu Stat Counter firme nešto iznad dva procenta.

Možda će vas zanimati:

Ipak, kompanije nije odustala i to je jako dobra stvar, jer znamo neke ljude iz našeg okruženja koji i dalje koriste samo operu, kako na telefonu i tabletu, tako i na računaru (statistika za računare je druga priča).

Opera Touch menja ime u Opera, što je nekako potpuno logično, ali osim te očigledne promene ovaj pregledač interneta za iPhone i iPad dobija i nove opcije. Izgled je modernizovan, s korisničkim okruženjem koje je daleko prostije, ali lakše za navigaciju i snalaženje, a dodati su novi tasteri za navigaciju i ukinute neke teške, jake senke, koje su ranije bile znak prepoznatljivosti Opera Touch browser-a.

Ad block funkcija je potpuno prerađena i funkcioniše mnogo preciznije i bolje, rekli bismo da joj ne promiče nijedna reklama, a tzv. ubica iskačućih prozora je, takođe unapređen, pa bi trebalo da viđamo i manje navalentnih pop-up prozora.

Ono na čemu će Opera tim i dalje morati da radi jeste kontrola i izgled tabova, koji i dalje podsećaju na Android Lollipop, koji je još iz 2014. godine, kao i na animacijama, koje su još uvek daleko od onih finih i fluidnih kao što ih imaju Firefox, Vivaldi ili eto Chrome. Ipak, Opera će vas zaštititi i od tajnih kriptorudara, koji su sve češći na popularnima sajtovima, a izdaje se i u VPN verziji.

Ima li među našim čitaocima korisnika Opera browser-a?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA