DUCKDUCKGO RAZOTKRIO GOOGLE: Pogledajte šta sve znaju o vama (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUCKDUCKGO RAZOTKRIO GOOGLE: Pogledajte šta sve znaju o vama (FOTO)

Guske su spasile Rim, a jedna patka vodi računa o svima nama!

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Google

Kompanija Google je konačno počela da ažurira svoje aplikacije na iOS uređajima.

Veoma je očigledno zašto je ta kompanija izbegavala svoje obaveze, ipak i ona je morala da se povinuje novim Apple pravilima.

Možda će vas zanimati:

Nove "etikete" na AppStore prodavnici aplikacija omogućavaju korisniku da vidi kakve podatke ista prikuplja sa njihovih uređaja. App Tracking Transparency (transparentnost praćenja aplikacije) ima za cilj da podigne svest korisnika o prikupljanju podataka, ali i da mu omogući pravo na izbor, odnosno da li želi da odobri tim aplikacijama da prikupljaju lične podatke.

Google je konačno izbacio nove verzije aplikacija za njihove popularne usluge, Search (pretraživač), Gmail i Chrome. Sa njima su došle i te etikete, to jest informacije šta ta kompanija prikuplja od svojih korisnika. Povodom toga se oglasila kompanija DuckDuckGokoja u svojoj ponudi ima svoj internet pregledač i pretraživač.

"Mesecima su odugovlačili, Google je konačno otkrio koliko ličnih podataka prikuplja sa Chrome i Google aplikacije. Nije ni čudo što su hteli to da sakriju! Špijuniranje korisnika nema veze sa izgradnjom odličnog internet pregledača i pretraživača. Mi to znamo, naša aplikacija je oba istovremeno" - stoji na zvaničnoj Twitter stranici DuckDuckGo.

U Sjedinjenim Američkim Državama je upravo ovaj pretraživač najviše preuzet posle Chrome aplikacije. DuckDuckGo ne dozvoljava reklame koje ciljaju korisnike, rezultati pretrage nisu bazirane na vašoj istoriji, i videćete manje reklama na vašim pretraga, za razliku od Google-a. Veoma je lak za korišćenje i instalaciju, sa ekstenzijama koje uključuju sve velike internet pregledače. 

Pored ove objave se nalazi i fotografija koja pokazuje šta sve internet pregedač kompanije Google i Chrome uzimaju od korisnika, dok se pored toga nalaze i podaci šta sve DuckDuck uzima od korisnika. Kao što možete i sami da primetite u objavi ispod, Google preuzima baš dosta informacija, dok Apple ističe da DuckDuckGo ne prikuplja apsolutno nikakve podatke od svojih korisnika.

 duckduckgo google lični podaci app store app privacy Izvor: Twitter/ Printscreen/ DuckDuckGo

Pogledajte i naših šest alternativa za Google internet pretraživač. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA