5G U SRBIJI: Prvi koraci već do kraja ove godine? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5G U SRBIJI: Prvi koraci već do kraja ove godine?

Aukcija za 5G mrežu možda već i krajem 2021. godine.

  Izvor: SmartLife / ZTE

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je danas sa direktorom kompanije A1 Telekom Austrija Grupe, Alehandrom Platerom, o značaju razvoja mreže u Srbiji i ulaganjima u informaciono komunikacione tehnologije.

Ministarka Matić je posebno istakla značaj Projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim područjima, koja će uticati na ukupan ekonomski rast nedovoljno razvijenih delova zemlje, kao i na uvođenje novih tehnoloških usluga u šta su putem javnih poziva uključeni i operatori, saopštilo je Ministarstvo.

Možda će vas zanimati:

Matićeva je podsetila da će realizacijom prve faze projekta biti obezbeđen ultrabrzi širokopojasni pristup za oko 500 naselja, odnosno za oko 80.000 domaćinstava u selima, za koja nije postojao komercijalni interes operatora. Navodi se da je da je Matićeva izrazila očekivanje da će radovi na mreži početi u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Ministarka je najavila i mogućnost sprovođenja aukcije za 5G mrežu krajem tekuće godine, u svrhu razvoja industrija, kao i ruralnih područja Srbije, saopštilo je iz Ministarstva.

Navodi da se Plater složio se da su digitalizacija i tehnološki razvoj od ključnog značaja, posebno razvoj infrastrukture u ruralnim područjima, uključujući investicije u mrežu za koje postoji interesovanje njegove kompanije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Neverovatno koliko neobrazovanih ljudi komentariše nešto o čemu nemaju pojma.

Srdjan

Sve ide po planu,teorija zavere postaje istina

Biogen

Da li smatrate da je prekoračenje svih granica pristojnosti, Ustavnog prava građana, poniženje svojih glasača koji su vam dali poverenje na izborima, ovim krajnje lucidnim postupkom brzopletog srljanja u 5 G kada veliki broj država SAD, EU... među kojima i Slovenija i Brisel i dr, BRINUĆI se o punoj legitimnosti i pravu svojih građana PRIVREMENO, DO DEFINISANJA REZULTATA ISPITIVANJA UTICAJA-ŠTETNOSTI ILI NE, obustavlja MORATORIJUMOM OGRANIČENOG VREMENSKOG OKVIRA INSTALIRANJE OVE JOŠ UVEK NEISPITANE TEHNOLOGIJE??? Smatrate li demokratskom činom to što bez dijaloga, javne rasprave kao i strateške procene uticaja na životnu sredinu, koju valjda činimo i mi građani, vodite pregovore i sve zbog investicija i para podređujete procese i postupke propisane i postojećim zakonima? Verujem da Vas nisu upoznali sa apelom svetskih lekara, biolog, epidemiologa, inženjera, tehničara i dr struka, koji je na srpski preveden i objavljen na svetskom sajtu autora apela, a u elektronsko i pisanom obliku dostavljen na razmatranje kao predlog OCD svim resornim ministarstvima krajem 2019.g. NI PO JEDNOM AKTU, KOJIM SE ORGANI I INSTITUCIJE DEMOKRATSKOG UREĐENJA ZEMLJE OBAVEZA ŠE DA ĆE NA SVAKI DOPIS DATI ODGOVOR KAO POKAZATELJ PUNE DEMOKRATIZACIJE I OTVORENE KONSTRUKTIVNE SARADNJE SA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA, ni po Zakonu o dostupnost informacija od javnog značaja, ni po drugim zakonskim aktima...NISMO ODBILI NIKAKAV ODGOVOR. Ostaje nam gorak ukus u ustima nakon deklarativnog polaganja svečane zakletve u Narodnoj Skupštini kojim su se organi i pojedinci obavezali da će zastupati interese NARODA... a u Ustavu lepo piše PRAVO NA ZDRAVLJE I ZAŠTITU ZDRAVLJA. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU I ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE. I da ne citiram niti parafraziram nešto što sigurno mora biti jasan pokazatelj da nije sve novo po difoltu bezbedno, a NEISPITANO I nepoznato je izuzetno RIZIČNO i opasno. Evo, zar nam nije dovoljan dokaz i ovaj virus i pandemija??? I nemojte molim Vas pozivati se na sistematizaciju IARC, kao stručnog tela WHO, koji su zračenja visokih frekvencija svrstali u 2B GRUPU TUMORSKIH RIZIKA, u istu grupu sa konzervirano ukiseljenim povrćem. Da li kisele krastavce jedemo 24 sata 365 dana u godini ili kako jedna "mudra" glava reče od slave do slave, Nove godine do... A priznajte iskreno, zračenju nejonizujućem, kojem će pripadati i ovo 5 G tehnološko čudo, izloženi smo koristili mi izvor lično ili ne.