TESLA PRIHVATA DOGECOIN ZA NEKE PROIZVODE: Ilon Musk opet utiče na sudbinu omiljene kriptovalute | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESLA PRIHVATA DOGECOIN ZA NEKE PROIZVODE: Ilon Musk opet utiče na sudbinu omiljene kriptovalute

Zainteresovani mogu da pazare i Cyberwhistle, koji košta 300 Dogecoin-a (58 dolara), ili Giga Texas kopču za kaiš koja košta 835 Doge novčića (161 dolar), te pomenuti Cyberquad vozilo za decu za koji je potrebno izdvojiti 12.020 novčića (2.320 američkih dolara).

 Dogecoin.jpg Izvor: Smart Life/Unsplash

Kompanija Tesla nastavlja svoju tradiciju prihvatanja kriptovaluta, pa je na red došao i Dogecoin.

Kupci će određenu robu moći da plaćaju ovom kriptovalutom – na primer Cyberquad vozilo za decu.

Možda će vas zanimati

Vest se pojavila i na zvaničnom web sajtu kompanije, ali i na zvaničnom Twitter nalogu Ilona Maska.

Zainteresovani mogu da pazare i Cyberwhistle, koji košta 300 Dogecoin-a (58 dolara), ili Giga Texas kopču za kaiš koja košta 835 Doge novčića (161 dolar), te pomenuto Cyberquad vozilo za decu za koje je potrebno izdvojiti 12.020 novčića (2.320 američkih dolara).

U prodavnici piše da navedeni proizvodi mogu da se kupe jedino Dogecoin kriptovalutom, jer fizički novac više nije opcija.

Iako se ponekad čini da se Ilon Mask igra Dogecoin kriptovalutom, što je razumljivo – ipak je počela kao šala, ovaj potez ukazuje na to da je ipak shvata ozbiljno. Iako je počela kao vic, Doge kriptovaluta se osam godina kasnije našla na spisku onih o kojima se najviše govori. Radi se o konceptu koji ne traži mnogo razmišljanja – korisnici valutu, kao i bilo koju drugu, kupuju i čuvaju je sve dok se ne dogodi nešto neobično, poput tvitova Ilona Maska.

Kada se Bitcoin pojavio, mnogi su bili fascinirani mogućnostima koje nudi nova tehnologija – kriptovaluta je omogućila transakcije uz niske naknade i slobodu koja s tradicionalnim valutama nije moguća. Budući da je Bitcoin open source, mnogu su počeli da ga kopiraju, pa su nastale nove valute, na primer Litecoin i Peercoin.

Dogecoin je došao kao duhoviti odgovor na novi trend, a napravljen je u decembru 2013. godine, od strane softverskih inženjera Bilija Markusa i Džeksona Palmera. U pitanju je kopija Litecoin valute, sa slikom psa rase Shiba Inu i metaforama koje su u vezi s putovanjem na Mesec. Brzo je stekao značajan broj poštovalaca, a najviše je privukao one kojima se dopadala ideja o kriptovalutama, ali su želeli da ismevaju Bitcoin.

Jedan od kreatore Doge valute je nedavno na Twitteru objasnio da nije „veliki obožavalac Bitcoina“, jer ovaj služi da stvara nove bogataše. Dodao je da je njegov cilj da gradi, zarađuje i da se zabavlja, ne da podržava kriptovalute koje daju moć nekim novim gigantima.

Tesla prihvata Dogecoin
Izvor: Smart Life/ @Asif Hasan

Činjenica je da Dogecoin koristi manje energije za rudarenje od većih kriptovaluta, što je od velikog značaja za očuvanje životne sredine. Istina je da je tako najviše zbog toga što vredi manje od Bitcoina. Ilon Mask tvrdi da radi na tome da se poveća efikasnost Dogecoin kriptovalute, ali nije poznato kako planira da to učini a da se vrednost još više ne smanji.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jabikoljubac

Kopča za kaiš košta 161 dolar, taman da je stavim pored one Apple-ove krpe za brisanje prašine od 35 dolara!