I DALJE KUPUJU SQUID TOKENE IAKO JE DOKAZANO DA JE U PITANJU PREVARA: Treba se diviti optimizmu ovih ljudi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I DALJE KUPUJU SQUID TOKENE IAKO JE DOKAZANO DA JE U PITANJU PREVARA: Treba se diviti optimizmu ovih ljudi

SQUID token skočio 600% uprkos činjenici da je dokazano da je u pitanju prevara na koju su naseli lakoverni korisnici i da je ova kriptovaluta blokirana na većini kripto-berzi.

Squid Game prva igra Izvor: SmartLife / Squidgame.cash / Printscreen

U istrazi koju sprovodi jedna od najvećih kripto menjačnica na svetu – Binance, ukazano je na to da je razvojni tim koristio miksere kriptovaluta kako bi pokrili svoje tragove. Mikseri su servisi koji mešaju različite strimove kriptovaluta koje se mogu identifikovati. Na ovaj način se pojačava anonimnost transakcija i onemogućava praćenje.

Squid Game popularnost

Nedavno je Squid Game token, koji je svoju popularnost dobio na talasu najgledanije Netflix serije u istoriji, imao drastičan skok u vrednosti zbog činjenice da niko nije mogao da prodaje kupljene tokene, a tražnja se povećavala, da bi krajem oktobra vrednost sa 2861 dolara pala na nulu. U pitanju je bila klasična pump-and-dump šema pumpanja vrednosti i prodaje u jednom trenutku. Prema najnovijim informacijama, pre nego što je vrednost pala na nulu, razvojni tim je prodao svoje tokene, i nestao sa 3,3 miliona dolara.

Možda će vas zanimati

Ako ste mislili da stvar ne može da bude bizarnija – prevarili ste se. Ekstremno optimistični korisnici su uprkos dokazanoj prevari nastavili da kupuju SQUID tokene dalje podižući njihovu vrednost, i pokazujući koliko kriptovalute mogu da budu apsurdne. Usled navalice i potražnje za SQUID tokenima, njihova vrednost, iako marginalna, porasla je 600% za samo 24 sata.

SQUID token
SQUID token
Izvor: SmartLife / CoinMarketCap

Pokušaj spasavanja investicija

Binance sprovodi opsežnu istragu u želji da pomogne onima koji su investirali u SQUID tokene. Ideja je da se blokiraju adrese koje su povezane sa razvojnim timom, i da se blokčejn analitikom identifikuju lica koja su učestvovala u prevari. Krajnji cilj je povraćaj uloženih sredstava, iako to u ovom trenutku deluje kao nešto na veoma dalekom štapu. Binance takođe navodi da će sve podatke istrage proslediti predstavnicima zakona.

Optimizam ili ludost?

Da li su ambiciozni optimisti korisnici koji već imaju SQUID tokene, pa žele da napumpaju cenu kako bi povratili bar deo svojih investicija, ili prosto neko ko ima vere da će SQUID vaskrsnuti, ostaje dobro pitanje na koje verovatno nikada nećemo dobiti odgovor. Iako se uvek ograđujemo od saveta šta treba da kupite a šta ne kada su kriptovalute u pitanju, kada se radi o SQUID tokenima, sa sigurnošću vam kažemo da bežite od njih što dalje možete.

Squid Game Trailer VIDEO
Izvor: Netflix

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

U načelu ste u pravu, treba biti oprezan sa svim tzv. shitcoin-ima. Ali, kako u životu tako i u crypto investiranju sve često ima i drugu stranu. Trenutni primer je upravo Squid game token. Verovatno da je u pitanju vešto osmišljen projekt sa scam elementima, koji uspešno koristi planetarnu popularnost korejske serije s istim nazivom. Međutim s one strane motiva kreatora ovog tokena i mi obični mikro ulagači u crypto projekte upravo ovde imamo šansu da za izuzetno mali ulog zaradimo dosta. Ja sam se u to uverio već dva puta za samo 7 dana. Oba puta sam kupio Squid dok je cena bila izuzetno niska, a prodao po višestruko višoj ceni. Prvi put sam za 100 Squad-a platio oko 19 USD, a prodao samo dva dana kasnije za 520 USD. Nažalost prodao sam prerano jer je cena i dalje vrtoglavo rasla još oko 24h pa sam propustio da zaradim daleko više. A potom nakon naglog, strmoglavog pada vrednosti squad-a, kada se činilo da je projekat propao, za svega 4 USD sam kupio čak 1.200 Squad-a, koje sam danas prodao po ceni od 165 USD. Možda sam opet prodao prerano, ali zadovoljan sam ostvarenom razlikom. Dakle, ovo su idelani projekti u kojima se sa minimalnim investiranjem, a naravno uz svest o evidentnom riziku, ipak može dosta profitirati - bez obzira na stvarne namere onih koji ovakve projekte pokreću. Zato smatram da nije tačan zaključak da od Squid-a i sličnih tokena nužno treba “bežati što je dalje moguće”. Kada je o ovakvim projektima reč moja savet je: budite oprezni, ulažite minimalno, pomno praite rast/pad tendencije konkretnog tokena i pokušajte da iskoristite mogući potencijal ovih rizičnih projekata za vlastiti interes. Dobitak nikako nije zagarantovan, ali je jako sladak kada se dogodi.

Ja

"Iako se uvek ograđujemo od saveta šta treba da kupite a šta ne kada su kriptovlaute u pitanju, kada se radi o SQUID tokenima, sa sigurnošću vam kažemo da bežite od njih što dalje možete" Zar nije upravo na ovom sajtu nedavno bilo detaljno uputstvo kako da se kupe Squid game novčići?

SmartLife

@Ja Naravno da je bilo uputstvo kako da se kupe Squid novčići. Niko vas nije terao da ih kupujete ili da ih ne kupujete. Kao što imate uputstvo kako da na primer rastavite svoj novi telefon i zamenite bateriju u njemu, niko vam ne kaže da to morate da uradite. U tom istom tekstu stoji i ceo pasus: "Iako je SQUID token porastao strahovito za samo nekoliko dana, veliki broj korisnika prijavio je problem sa prodajom svojih tokena, jer nisu mogli da ih prodaju i zamene za druge kriptovalute. Nekoliko stvari ukazuje na problem: manifest je prepun gramatičkih grešaka, ekipa koja razvija ovaj token je potpuno nepoznata u kripto-zajednici, a i na zvaničnom sajtu piše da Ilon Mask podržava ovu kriptovalutu, što se pokazalo kao netačno." Koji bi trebao da vam ukaže na rizike koje smo i mi uočili, a krajnja odluka je uvek bila samo vaša.

Najnovije

Uređaji

Testovi