U AVGUSTU 2020. KUPIO SHIBA NOVČIĆE ZA 3.400 USD: Oni sada vrede 1,55 milijardi dolara! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U AVGUSTU 2020. KUPIO SHIBA NOVČIĆE ZA 3.400 USD: Oni sada vrede 1,55 milijardi dolara!

Vlasnik jednog kripto novčanika imao je njuh za investicije, kada je prošle godine uložio 3.400 dolara u Shiba Inu (SHIB) novčiće. Danas je milijarder.

Osim pomenute investicije, osoba koja je vlasnih pomenutog kripto-novčanika imala je još transakcija kada su SHIB novčići u pitanju sa ukupno uloženih oko 12.000 dolara. Pametna investicija je rasla, a vlasnik nije prodavao SHIB novčiće, koji danas vrede oko 5,63 milijarde dolara. Da – milijarde.

Koliko je tržište zrelo?

Jedno od pitanja koje se postavlja je da li bi tržište kriptovaluta moglo da primi ovako veliku količinu Shiba Inu novčića, jer je ukupna kapitalizacija tržišta Shiba Inu novčića malo manja od 40 milijardi dolara, a na ovom novčaniku se nalazi jedna sedmina svih novčića u opticaju.

Možda će vas zanimati

U vreme kupovine, korisnik je zamenio 3.400 dolara u wETH (Wrapped Ethereum) novčićima za Shiba novčiće. Da podsetimo, Shiba je nastala nakon Dogecoin kriptovalute kao meme novčić, bez realne upotrebne vrednosti. Da podsetimo, cena meme novčića zavisi isključivo od popularnosti, a ne od neke realne primene, kao što je to slučaj sa Bitcoin i Ethereum kriptovalutama.

Šta je Shiba Inu
Izvor: YouTube / Simplilearn

Meme popularnost

Prvi veliki skok, Shiba Inu kriptovaluta je imala kada je Ilon Mask pokazao svog shiba inu psa, da bi nakon toga imala ogroman rast. Osnivač Shiba Inu novčića je brzo nakon predstavljana poslao polovinu ukupnog broja novčića koosnivaču Ethereum fondacije, Vitaliku Buterinu, koji je nakon što je deo novca prosledio dobrotvornim organizacijama, ostatak (90%) “spalio”, poslavši ga na mrtvu blokčejn adresu.

Vitalik je ovu odluku opravdao izjavom da ne želi da ima kontrolu tih razmera u svojim rukama, i da je zbog toga bolje da je se odrekne.

Preskočila DOGE

Prema najnovijem stanju stvari, SHIB je definitivno pretekao DOGE kada je u pitanju vrednost tržišta, i sada je na 9. mestu, odmah ispred svoje najveće konkurencije.

 Top 10 kriptovaluta
Top 10 kriptovaluta
Izvor: SmartLife / CoinMarketCap

Menjačnice i NFT

Postoje bar dva razloga zbog kojih SHIB novčić ima trend rasta. Jedan od najbitnijih faktora je svakako izlistavanje Shiba Inu kriptovalute na velikim menjačnicama u poslednjih nekoliko meseci. Dodajte tome i da je jedan od najvećih provajdera plaćanja kriptovalutama – NOWPayments dodao SHIB novčiće na listu podržanih, i eto dodatnih razloga za povećanje potražnje, a samim tim i cene SHIB novčića.

Shiba Inu razvojni tim je pokrenuo svoju liniju NFT-ova pod nazivom Shiboshi, što znači još jedan aspekt potražnje za 10.000 NFT-ova koje korisnici plaćaju SHIB novčićima. Kada spojite ova dva faktora, rast SHiba novčića se u potpunosti čini opravdan. I razlog više zbog kojeg je pametno rano investirati u kriptovalute i odupreti se tom porivu da ih prodate čim krene prvi rast.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doge

Ja sam glup za to. Najviše sam izdržao sad kad je šiba skočio 400% i prodao sam. Ko može da uloži tolike pare i da sedi na niima godinu dana alal mu. Ja ne mogu.