Apple će moći da koristi sporni senzor u svojim pametnim satovima, ali će morati da sačeka 2028. godinu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple će moći da koristi sporni senzor u svojim pametnim satovima, ali će morati da sačeka 2028. godinu

Patent koga je Apple prekršio ističe u avgustu 2028. godine, što znači da ukoliko žalba Apple-a ne bude prihvaćena pre tog roka, ta kompanija bi ponovo mogla da koristi senzor za merenje pritiska u krvi

 Apple Watch Izvor: Unsplash

Gotovo dva meseca nakon što je obustavljena prodaja pametnih satova Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2, opremljenih senzorom za merenje kiseonika u krvi, novi dokument Carine i pogranične zaštita SAD, pokazuje da bi kompnaiji Apple moglo da bude dozvoljeno da ponovo počne da koristi tu tehnologiju.

Prethodno je presuda američke Komisije za međunarodnu trgovinu utvrdila da je Apple ugradnjom senzora za merenje kiseonika u krvi u navedene satove prekršio patentna prava, čiji je vlasnik proizvođač medicinske tehnologije kompanija Masimo.

Prema najnovijem dokumentu, patent koga je Apple prekršio ističe u avgustu 2028. godine. To znači da, ukoliko Komisija za međunarodnu trgovinu pre tog roka ne prihvati žalbu Apple-a, ta kompanija bi ponovo mogla da koristi senzor za merenje kiseonika u krvi.

Moglo bi, međutim, da prođe dosta vremena pre nego što Apple-u bude omogućeno da vrati senzor u svoje pametne satove.

A, osim ukoliko sam Apple ne pronađe način da razvije sopstveni senzor za merenje kiseonika u krvi koji ne krši sporni patent, ova funkcionalnost se vrlo verovatno neće vratiti sve dok kompanija ne predstavi pametni sat nove generacija – Apple Watch Series 14.

Još jedan od ishoda bi moglo da bude i to da tehnološki gigant iz Kupertina, pre nego kasnije, sam pronađe drugi način da vrati ovu funkciju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:53
Apple iPhone Dynamic Island
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA