Apple-ova "španska serija" se nastavlja: Nakon prethodne privremene dozvole, prodaja satova ponovo obustavljena | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple-ova "španska serija" se nastavlja: Nakon prethodne privremene dozvole, prodaja satova ponovo obustavljena

Nadležni Apelacioni sud formalno je odbio Apple-ov zahtev za privremenim zamrzavanjem zabrane, uzimajući u obzir sve okolnosti, među kojima i Apple-ove šanse za uspeh žalbe

 Apple Watch Ultra _ Foto Apple Izvor: Apple

Prodaja Apple-ovih pametnih satova Watch Series 9 i Watch Ultra 2 u Sjedinjenim Američkim Državama od danas će ponovo biti suspendovana, nakon što je ta kompanija bez uspeha zatražila pauziranje zabrane njihove prodaje tokom žalbe na odluku američke Komisije za međunarodnu trgovinu (ITC).

Presuda ITC-a je utvrdila da je Apple ugradnjom senzora za merenje kiseonika u krvi u te satove prekršio patentna prava čiji vlasnik je proizvođač medicinske tehnologije kompanija Masimo.

Nadležni Apelacioni sud formalno je odbio Apple-ov zahtev za privremenim zamrzavanjem zabrane prodaje, uzimajući u obzir sve okolnosti, među kojima i Apple-ove šanse za uspeh žalbe. Sud je, međutim, izričito naveo da se to odbijanje neće odraziti na sveukupnu osnovanost Appleove žalbe.

U pokušaju da izbegne zabranu prodaje svojih pametnih satova, Apple bi možda mogao da primeni novo ažuriranje softvera koje bi kod dva sporna modela onemogućilo funkcionisanje senzora kiseonika u krvi. Takav potez bi mogao da izuzme pomenute uređaje iz zabrane ITC-a, navedeno je u saopštenju američke carine ranije ove nedelje.

Postupak po žalbi Apple-a će se nastaviti, dok istovremeno aktuelni prekid prodaje ne ukazuje na konačnu presudu po žalbi, niti nužno isključuje mogućnost da funkcija merenja kiseonika u krvi naknadno ponovo bude vraćena.

Inače, ovo je treća promena statusa prodaje dva modela Apple Watch satova za manje od mesec dana: od zabrane prodaje, preko njenog nastavka, pa do današnjeg ponovnog obustavljanja.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Apple Watch Series 9
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA