Neko dodiruje vaš pametni sat, a to niste vi: Apple istražuje problem sa "duhovima" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neko dodiruje vaš pametni sat, a to niste vi: Apple istražuje problem sa "duhovima"

Nije poznato kada bi Apple mogao da pronađe rešenje problema, ali bi možda prisilno ponovno pokretanje uređaja moglo da bude rešenje

 Koliko je pouzdan Apple Watch senzor kiseonika u krvi Izvor: YouTube / Thoughts On Things

Gledate u svoj Apple pametni sat i vidite kao da ga neko drugi dodiruje, ali to niste vi niti neko pored vas. Pojavljivanje "duhova" nije novost u svetu tehnologije, ali je svakako nešto neprijatno iskustvo za korisnika – jer to znači da uređaj radi nešto što vi ne želite.

Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 su pametni satovi kod kojih se javlja "dodir duhova". Apple istražuje ovaj problem kod najnovijih modela pametnih satova, koji se manifestuje tako što se dodiri i prelasci preko ekrana beleže čak i kada se njegova površina upošte ne dodiruje.

Šta se tu događa? Moguće je da sat samostalno nekoga pozove, dakle da taj poziv nije inicirao vlasnik. Neki korisnici prijavljuju da ne mogu da unesu lozinku u svoj pametni sat, odnosno da se sam sat "ponaša" kao da nešto sprečava njeno unošenje. Uzrok ovog problema trenutno nije poznat.

Nije poznato ni kada bi Apple mogao da pronađe rešenje problema. A ako problem može da se reši softverskom nadogradnjom (i to je čak upitno), kad bi ona mogla da stigne do satova kod kojih se javio problem.

A nema ni podatka koliko je tačno vlasnika satova prijavilo grešku i probleme, mada za sada nema većeg broja prijavljenih slučajeva, pošto se on tek nedavno pojavio. Treba, međutim, reći i to da problem ne prijavljuju svi oni koji ga uoče.

Možda bi prisilno ponovno pokretanje sata moglo da reši problem duhova, što i sam Apple preporučuje kao rešenje ukoliko se pojave problemi. Naravno, važno je i redovno ažuriranje softvera.

Treba istaći da stariji Apple Watch pametni satovi nisu podložni ovom problemu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Apple Watch Series 9
Izvor: Apple
Izvor: Apple

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA