Jailbreak za iOS 11 već dostupan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jailbreak za iOS 11 već dostupan

Hakerima je trebalo samo 20-ak dana da novi iOS „otvore za narod“.

  Izvor: Promo/Apple

Apple je nedavno predstavio iOS 11 koji donosi „tonu“ novih funkcija, opcija i aplikacija, a kao deo koncepta, prikazanog na MOSEC 2017 konferenciji, održanoj u Kini, potvrđeno je i javno prikazano da je iOS 11 već hakovan da radi sa nepodržanim aplikacijama.

iOS 11: Uređaji koji će ga dobiti

Ovo znači da je bezbednost novog iOS sistema i dalje ranjiva, iako Apple sa svakom novom verzijom tvrdi da je sistem sigurniji. Ipak, samo nakon 21 dana iOS 11 je pao na kolena, baš kao i svaki drugi pre njega.

iOS 11 donosi veoma bitan alat

Ova verzija jailbreak-a dostupna je samo za BETA iOS11 verziju, pa tako nije dostupna svim iPhone, iPad i iPod korisnicima, ali ukoliko se razumete u Apple stvari „ispod haube“, lako ćete naći način da sve obavite i na svom Apple uređaju.

MONDO MobIT

Baš zbog razloga što je ovo koncept, koji radi na iOS 11 beta verziji, nema podataka da li će i „full“ iOS 11, kad se pojavi u septembru moći na isti način da se „krekuje“, ali većina programera veruje da je tako ili će to biti moguće uz manje modifikacije ovog rešenja.

Ovo je iPhone 8 iz snova - i prilično je realan!

Portal BGR navodi da je iza jailbreak-a iOS 11 sistema malo poznata hakerska grupa, koja dosad nije spominjana u ovom kontekstu i podseća da koliko je hakovanje iOS-a dobra stvar, toliko je i loša, jer ostavlja sistem ranjivim na napade, na koje bi inače bio otporan i na špijuniranje. Ova jailbreak verzija nije javno dostupna, ali se može "iskopati" na internetu prilično lako...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

WWDC 2017 — APPOCALYPSE — Apple
Izvor: Apple.


Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA