Posle lažnih vesti, Facebook napada lažne profile | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle lažnih vesti, Facebook napada lažne profile

Facebook uvodi veliki broj sigurnosnih mera, u cilju borbe sa lažnim profilima, spamerima i botovima.

 Izvor: Promo/MTE.hu

Facebook, u želji da zaštiti integritet svoje platforme, u zadnje vreme se pojačano bori sa svime lažnim, bilo da su to vesti, stranice, profili ili šta god drugo.

U nedavnoj poruci, kompanija je najavila da uvodi gomilu unapređenja svojim bezbednosnim sistemima da olakša nadgledanje sumnjivih naloga kao i da suzbije širenje pogrešnih informacija.

Znate li da prepoznate lažnu Facebook vest?

„Saznali smo da kada se ljudi predstavljaju na Facebook-u na isti način kao što to rade u pravom životu, ponašaju se odgovorno,“Facebook-ov sigurnosni tim tvrdi. „Lažni nalozi ne prate ovaj obrazac, i blisko su povezani sa stvaranjem i širenjem spama.“

Ove nove promene će pomoći medijskom titanu da efikasnije otkrije lažne naloge. „Napravili smo unapređenja da prepoznamo ove neautentične naloge lakše, tako što ćemo identifikovati obrazce aktivnosti, bez procene samog sadržaja.“

Kraj Facebook "špijuniranju"

To obrazci se odnose na ponovljeno izbacivanje istog sadržaja, ili neobična vremena visokog intenziteta komunikacione aktivnosti.

Ova inicijativa proširuje Facebook-ove prethodne napore da se bori sa lažnim vestima, i onemogućava botove da naduvaju vrednosti nekih postova lažnim lajkovima, prenosi TNW.

Stigao pomoćnik na Messenger

Nova unapređenja su do sada omogućila sajtu da se reši preko 30.000 lažnih naloga u Francuskoj, a šanse su da će ta brojka brzo skočiti kada unapređeni sigurnosni sistemi prorade širom sveta.

Ali, dok će ovaj potez pojačavanja sigurnosnih mera najverovatnije smanjiti generalno širenje lažnih profila, takođe i predstavlja rizik za brojne autentične naloge koji se slučajno mogu naći u toj zbrci, bez razloga. Nadamo se da Facebook ima rešenje i za takve slučajeve.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi