Ide u zatvor zbog jurcanja Pokemona u crkvi? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ide u zatvor zbog jurcanja Pokemona u crkvi?

Ruski mladić mogao bi da završi u zatvoru zato što je Pokemone jurio i u crkvi. Zaprećeno pet godina zatvora za ovaj prestup!

  Izvor: YouTube/Screenshot
 pokemoni, pokemon Izvor: YouTube/ScreenshotRuski jutjuber Ruslan Sokolovski mogao bi narednih pet godina da provede u zatvoru, jer se malo zaigrao.

Kao i mnogi fanatici i on je zaluđen jurcanjem za Pokemonima. Ali, odlučio je da igru podigne na "viši nivo", da moderno spoji sa starim, tačnije duhovnim. Ušao je u crkvu u Jekaterinburgu i krenuo u lov na Pokemone.

Dok je pop držao službu, 21-godišnji Ruslan je jurcao za pokemonima, a pritom je sve to snimio i postavio na svoj YouTube kanal. Zapravo, ovo je za njega bio izazov jer je video u medijima da su ljubitelji Pokemona upozoreni da ih ne jure po crkvama, jer je to zabranjeno.

"Kako neko može da napravi prekršaj ako unese pametni telefon u crkvu? Odlučio sam da potražim Pokemone i ovde, zašto ne?", pita se Ruslan na početku snimka, koji datira od 11. avgusta.

Ovaj video do sada ima gotovo milion pregleda. Ruslanova nevolja je u tome što su ga videli i nadležni organi, koji su sada pokrenuli postupak protiv njega.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog "iniciranja mržnje i kršenja religioznih osećanja". Određen mu je pritvor od dva meseca, a ako bude izveden pred sud i proglašen krivim mogao bi da dobije čak pet godina zatvora!

 pokemoni, pokemon Izvor: YouTube/Screenshot

Predstavnik Ruske pravoslavne crkve Vladimir Legjoda stao je u odbranu ovakvog postupka protiv mladog Sokolovskog, navodeći za njega da je "dobro poznati bloger čiji je stil identičan onom koji ima francuski satirični list 'Šarli ebdo'".

Ali, nisu svi predstavnici vlasti protiv Sokolovskog.

Gradonačelnik Jekaterinburga Jevgenij Rozman oštro se protivi ovakvom "čerečenju" mladih ljudi.

"Njegovo hapšenje je sramotno. Pa, ne možete nekog da uhapsite i da ga okrivite zbog nepromišljenosti", izjavio je on.

POGLEDAJTE VIDEO

Rus jurio pokomene u crkvi
Izvor: YouTube/Ruslan Sokolovsky

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi