7 TRIKOVA ZA INSTAGRAM: Sačuvajte muziku, slike i snimke sa objave i u potpunosti zavladajte popularnom aplikacijom! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 TRIKOVA ZA INSTAGRAM: Sačuvajte muziku, slike i snimke sa objave i u potpunosti zavladajte popularnom aplikacijom!

Evo šta sve možete sa Instagram aplikacijom da uradite!

  Izvor: MONDO / Instagram, Mondo / YouTube/ Printscreen/ Greatness in You

Društvena mreža Instagram je veoma laka za korišćenje, a uz to može biti i veoma zabavna.

Ukoliko vam ne smeta to što je i ova aplikacija u vlasništvu kompanije Facebook, na njoj možete mnogo toga da radite.

Možda će vas zanimati:

Postoji mnogo toga što se nalazi "ispod haube", a ovi najpre jednostavni trikovi će vam omogućiti da njihove usluge maksimalno iskoristite.

Izbegavanje ljudi

Jedna veoma dobra stvar kod Instagram aplikacije je ta što postoji opcija Restrict. Ako kojim slučajem želite da onemogućite nekom vašem pratiocu ili prijatelju da vas konstantno proverava da li ste na mreži ili da li ste pročitali njihove poruke, upravo je ova opcija za vas. Uz ovu opciju, svaki objavljeni komentar te osobe na vašu objavu će biti vidljiv samo toj osobi, dok će korisnik imati mogućnost da proveri šta je ta osoba napisala jednom kada klikne See Comment. Uz to više nećete dobijati notifikacije od te osobe.

Da bi uključili Restrict, potrebno je da posetite profil osobe kojoj želite da onemogućite pristup, u gornjem desnom uglu se nalaze tri tačke, kliknite na njih, pa potom na Restrict. Ako kojim slučajem želite da blokirate nekog u potpunosti, ponovite iste korake, a umesto Restrict kliknite na Block.

Izbrišite istoriju pretrage

Niko ne mora da zna za vaše ispade u kasnim satima kada ste tražili na Instagram aplikaciji profile vaših simpatija, neprijatelja, kolega, itd... Kako nije jasno obeleženo gde možete da izbrišete istoriju vaše čudne pretrage, mnogi ne znaju gde se ta opcija nalazi. Potrebno je da posetite vaš profil, pa potom da kliknete u gornjem desnom uglu ikonicu sa tri linije. Idite u Settings, pa potom u Security i odatle izaberite opciju Clear search history. Tu se nalazi opcija Clear All, vaše tajne su sačuvane!

Izaberite najomiljeniji filter

Sa velikim izborom filtera, mnogi korisnici zaborave koji filter su već izabrali. Možda imate i neki omiljeni filter kojeg bi hteli da izdvojite, a ne da ga tražite kod ostalih. Sledeći put kada budete postavljali sliku, te se budete nalazili u odabiru filtera, prosto izaberite vama najbolji. Kliknite na taj filter i držite ga prstom, potom ga prevucite i postavite ga gde želite na toj listi, prenosi Mashable.

Sačuvajte najbolje od Instagram aplikacije

Na svakoj Instagram objavi postoji opcija da sačuvate tu objavu u poseban folder! Tom folderu samo vi možete da pristupite, a sve što sačuvate se taloži u All Posts folderu. Postoji opcija i da napravite novi folder, a sve kako bi mogli da raspodelite i organizujete vaš sačuvan sadržaj. Istim možete da pristupite brže nego da ih tražite u jednom folderu gde je sve sačuvano.

Da biste dodali novu kolekciju idite na vaš profil, pa potom na one tri linije u gornjem desnom uglu. Kliknite na Saved i videćete znak plus u gornjem desnom uglu sa kojim možete da napravite novi folder. 

Naglasite pozitivne komentare

Možete da naglasite do tri komentara na svakoj vašoj objavi, a sve kako bi "istakli pozitivnost", kako sam Instagram kaže. Da biste to uradili potrebno je da uđete u komentare neke vaše objave, potom kliknite i držite komentar koji vam se dopada sve dok vam se ne pojavi opcija da zakačite isti. Imajte u obzir da jednom kada naglasite neki komentar, autor istog će dobiti notifikaciju.

Masovno brisanje naloga

Instagram veoma lako omogućava korisniku da proceni koga ne treba da prati više. Razlozi su ti što je taj nalog neaktivan  ili njihov sadržaj vas više ne zanima. Da biste videli koji su to nalozi posetite vaš profil, potom kliknite na Following. Sledeći ekran će vam pokazati sa kojim nalozima imate najmanje interakcije, kao i čije objave vam se najviše pokazuju.

To vam daje mogućnost da preispitate naloge koje pratite pošto sa njima niste imali interakciju najmanje 60 dana, uključujući to da niste označili da vam se dopada neka njihova objava ili story. Na vama je izbor da odlučite koga ćete izbrisati.

Sačuvajte muziku sa Reels-a

Ukoliko čujete muziku ili neki drugi audio koji vam se dopada na Instagram Reels klipovima, možete veoma lako da ga sačuvate. Jednostavno kliknite na dnu ekrana za više informacija o audio zvuku, to će vas odvesto do stranice koja prikazuje informacije o tom zvuku. Kliknite na Save Audio, a da bi pristupili istom posetite vaš profil i klinite na meni sa tri linije, potom na Saved i tu će se naći vaša kolekcija sačuvane muzike. 

Da biste istu koristili preko Reels-a, kliknite na Audio sa leve strane ekrana i videćete opciju Saved na vrhu ekrana.

Da li vi koristite Instagram?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA