PODACI POKAZALI: Android korisnici su bolji vozači i obrazovaniji od iPhone korisnika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PODACI POKAZALI: Android korisnici su bolji vozači i obrazovaniji od iPhone korisnika

U jednoj stvari su Android korisnici bolji od iPhone korisnika…

 Automobil tokom vožnje Izvor: Smart Life/ Mazda

Popularna američka aplikacija Jerry, koja se koristi za upoređivanje podataka tokom odabira najboljeg tipa osiguranja za svakog korisnika, odgonetnula je, između ostalog i to ko su bolji vozači - iPhone ili Android korisnici.

Prema novim podacima Jerry aplikacije, koji su objavljeni na zvaničnom blogu, Android korisnici su komunikativniji, otvoreniji, skromniji i mnogo manje obraćaju pažnju na luksuz, skupe stvari i socijalni status od iPhone korisnika.

Možda će vas zanimati

Ono što je upoređivanjem podataka zaključeno jeste i da su Android korisnici bolji vozači od iPhone korisnika, što je novina u obradi podataka ove aplikacije.

Jerry kompanija je analizirala preko 20.000 vozača sa prikupljenih više od 13 miliona kilometara pređenog puta i podaci su pokazali da su Android korisnici bolji od iPhone korisnika u svakoj vozačkoj kategoriji koja je analizirana - Sveopšti utisak, Skretanje, Brzina, Pažnja, Ubrzavanje i Kočenje. Kategorija u kojoj su iPhone vozači posebno lošiji je Pažnja, pa će iPhone češće privući pažnju svog vozača, nego što će to učiniti Android uređaj.

Zanimljivo je da je sprovedeno i istraživanje o obrazovanju jednih i drugih korisnika. Tako su Android korisnici bolji u svemu - ima više doktora nauka među vlasnicima Android uređaja, više master svršenih studenata, fakultetski obrazovanih, ali i više onih sa diplomom više škole, srednje škole i osnovne. Trend je isti i među onima koji nemaju završenu srednju školu - i tu su Android vozači brojniji od onih sa iPhone telefonom. Ipak, poređenjem podataka Jerry kaže da srednjoškolski neobrazovani tj. nesvršeni učenici voze bolje tj. bezbednije od iPhone korisnika koji su završili fakultet.

Pogledajte detalje Jerry istraživanja:

Pokazatelji koji su obično dobri u predviđanju rezultata bezbedne vožnje, kao što su uzrast tj. starost, pol, bračni status, obrazovanje i kreditni rejting, svi su bili u korist Android korisnika. Najbolje ocene su dobili “stariji ljudi koji su u braku, vlasnici kuća, koji žive na Srednjem zapadu, imaju bečelor diplomu ili višeg stepena i bolji kreditni rejting. To je takođe bio slučaj za Android i iOS korisnike odvojeno.

Ovo je istraživanje sprovedeno u SAD, na tržištu koje je najbolje reaguje na Apple uređaje i na kojem iPhone ima najveći udeo, ali je zanimljiv pokazatelj, iako verovatno ne važi za sve korisnike globalno.

Šta vi kažete na ove podatke?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Tamo dobiješ telefon uz paket sardina i zato ga svako ima. A iq prosek belaca je svuda drugi razred osnovne ili treći(ali prvo polugodište).

Mrčela

Iskreno nisam siguran za Američko tržište, ali mislim da kod nas i u zemljama poput naše ipak malo preovladava paćeništvo. Ali ne radi se samo o Apple brendu, kod nas je to u svim segmentima. Ja ne volim Apple, ali moram da pohvalim M1 čip, jednostavno moram. Kad je nešto dobro, dobro je.

Najnovije

Uređaji

Testovi