APPLE SREDIO PROBLEME SA BATERIJOM: Bolja autonomija za sve iPhone telefone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE SREDIO PROBLEME SA BATERIJOM: Bolja autonomija za sve iPhone telefone

Veliko Apple ažuriranje na iOS 15.4 donelo je detekciju lica sa zaštitnom maskom, ali je mnogim korisnicima napravilo probleme u vidu brzog pražnjenja baterije. Izgleda da nova 15.4.1 zakrpa to rešava.

 iPhone 13 Pro 2 Izvor: SmartLife / Apple

Problem koji je nastao sa ažuriranjem 15.4 Apple je zvanično priznao, ali nije ponudio rešenje za korisnike kojima je baterija drastično brže počela da se prazni. Nakon što su korisnici počeli da prijavljuju probleme sa novom verzijom softvera, Apple je izdao zvanično saopštenje u kojem se kaže da je "potrebno 48 sati da se aplikacije i nove funkcije prilagode nakon ažuriranja".

Možda će vas zanimati

Jedna od glavnih stvari koje je Apple rešio u iOS verziji 15.4 je prepoznavanje lica čak i kada imate masku. Naime, kako je Apple odustao od senzora otiska prsta na fizičkom tasteru, i celokupnu bezbednost prebacio na biometrijsku detekciju crta lica korisnika javio se problem tokom pandemije – maske.

Prepoznavanje i sa maskom

Novi softver omogućava detaljniju detekciju očiju i dela oko njih, tako da čak i kada imate masku, možete da otključate svoj telefon bez kucanja šifre. Nažalost, ova opcija je rezervisana samo za poslednje dve generacije – iPhone 12 i 13 serije zbog tipa kamera koje koriste ovi telefoni.

Prema prvim izveštajima baterija na Apple telefonu sa najboljom autonomijom - iPhone 13 Pro Max iOS 15.4 ažuriranjem prazni se već nakon pola dana, dok kod iPhone 11 baterija pada ispod 20 procenata za manje od 24 sata sa samo dva sata uključenog ekrana.

Možda će vas zanimati

Nova zakrpa – iOS 15.4.1 trebala bi da reši ovaj problem, a u njemu se nalaze i rešenja za probleme sa brajevom azbukom i slušnim uređajima, koji takođe nisu radili kako treba sa 15.4 verzijom softvera. Čak i da vaš telefon nije prijavljivao probleme sa baterijom topla je preporuka da preuzmete iOS 15.4.1 koji sadrži i nove bezbednosne ispravke.

Face ID sa maskom na iOS 15.4 beta 1
Izvor: YouTube / BrandonButch

Misterija

Prema teorijama koje nisu zvanično potvrđene, problem najverovatnije ProMotion opcija brzog osvežavanja ekrana, čak i kod modela koji to ne podržavaju. Ruku na srce, Apple je već imao skandal kada se pokazalo da kompanija namerno usporava telefone kada procenat zdravlja baterije padne ispod određenog nivoa, tako da nas ne bu čudilo ni da je ovo neka odluka koju je Apple doneo, pa se ispostavilo da nije tako dobra.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

interesantno je kako iPadOS radi 10x stabilnije i kako nema skoro pa ništa od tih obaveznih svakomesečnih ispada, rekalibracija svega ispočetka i ostalih IT menstruacija. Taman te navede da kupiš telefon, a ono dobiješ definiciju poluproizvoda iz udžbenika OTO za treći razred osnovne škole. Sve "logike" kojima ste se smejali na npr. automobilima pre 15 godina - od sada u vašem džepu, za samo 999,99

Dok Holidej

E sad, kada se ukidaju obaveze nošenja maske. ;-)))) Koliko puta mi se desilo da krenem da platim u prodavnici, a zaboravim da pomerim masku...