VRAĆAJU OBAVEŠTENJE KOJE NIKO NE ŽELI DA VIDI: I dalje ne znamo kome je smetao stari izgled | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VRAĆAJU OBAVEŠTENJE KOJE NIKO NE ŽELI DA VIDI: I dalje ne znamo kome je smetao stari izgled

Microsoft vraća čuvenom Windows plavom ekranu smrti prepoznatljivu boju.

 Windows 11 Start meni Izvor: SmartLife / Blue Edge / Printscreen

Početkom 2021. godine Microsoft je u okviru promena koje donosi Windows 11 objavio i da plavi ekran smrti, više neće biti crn, ali da ne brinemo, jer će skraćenica BSOD i dalje ostati ista, jer se na engleskom plavo i crno pišu sa B (Blue i Black).

Nije dobar znak

Objašnjenje koje su ponudili bilo je da i poruka o problemu u radu operativnog sistema koja u 99% slučajeva znači da će vam će se računar resetovati ili ga morate ugasiti, mora da bude u skladu sa ekranom za logovanje i ekranom za isključivanje računara.

Možda će vas zanimati

Jednu od velikih promena videli smo još 2012. godine kada je Microsoft u Windows 8 odlučio da doda tužnog smajlija na ovaj prozor koji niko ne želi da vidi na svom računaru, da bi početkom ove godine plavi ekran smrti postao crni ekran smrti, a u međuvremenu je stigao i QR kod koji programerima pomaže da lakše identifikuju problem, a korisnicima da pretraže bazu znanja i pronađu rešenje za nastali problem.

Ne zbunjujte ljude

Kao i sa većinom svojih odluka koje nemaju temelja u racionalnoj logici, Microsoft je odlučio da vrati plavu boju popularnom “plavom ekranu smrti”. Ovoga puta objašnjenje glasi da je plavi ekran smrti postao toliko prepoznatljiv da crni ekran samo zbunjuje IT administratore, a i ljudi ga često mešaju sa problemima sa monitorom.

U zvaničnoj izjavi koja dolazi uz najnovije Windows 11 ažuriranje kaže se da se vraća plava boja ekranu kada uređaj prestane da radi, kao što je to bilo kod prethodnih Windows verzija.

Evolucija Windows plavog ekrana smrti
Izvor: YouTube / My Computer

Microsoft je BSOD prvi put predstavio sa Windows 3.0, pre tačno 30 godina, kao način preko kojeg IT administratori mogu lakše da dijagnostikuju hardverske i probleme sa memorijom. Plavi ekran prikazuje grešku Windows kernela i uglavnom označava da su podaci sačuvani kako bi IT admini mogli da ih analiziraju kako bi odredili u čemu je problem sa operativnim sistemom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tommy Gavin

xDxDxDxDxDxDxDxD