SIGURNIJE I LAKŠE UREĐIVANJE INTERNET PREGLEDAČA: Google, Apple, Mozilla i Microsoft poboljšavaju ekstenzije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIGURNIJE I LAKŠE UREĐIVANJE INTERNET PREGLEDAČA: Google, Apple, Mozilla i Microsoft poboljšavaju ekstenzije

Svi za jednog, jedan za sve!

 Chrome.jpeg Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Firmbee

Timovi koji su napravili Google Chrome, Apple Safari, Mozilla Firefox i Microsoft Edge internet pregledače se udružuju kako bi poboljšali ekstenzije.

U pitanju su dodaci koje možete da preuzmete putem ovih internet pregledača, a oni pomažu korisniku da te programe urede po svojoj volji.

Možda će vas zanimati:

Ova saradnja znači da će ekstenzije raditi bolje i da će doći sa većim nivoom sigurnosti, sve kako bi korisnici bili zaštićeni od malvera i sličnih pošasti. Na forumu World Wide Web Consortium (W3C), su izrazili posvećenost razvoju standarda za ove ekstenzije. Taj događaj omogućava inženjerima da izrade jedinstvenije i sigurnije jezgro osnove za ekstenzije, prenosi Cnet.

Ta grupa napominje da želi da olakša programerima da napišu kodove tih ekstenzija kako bi im pomogli da se ti dodaci nađu na različitim internet pregledačima: "Naš cilj je da identifikujemo zajedničku osnovu, da dovedemo internet pregledače u bliže poravnanje, kako bi se zacrtao kurs za buduću evoluciju" - istakli su članovi tog tima. Još uvek nema naznaka kada da očekujemo plodove ove saradnje.

Ekstenzije su od velikog značaja za računare. Ovi softveri mogu da blokiraju reklame, pa čak i da onemoguće praćenje. Postoje različite vrste ekstenzija, uz pomoć pojedinih možete da pratite i akcije radnji na internetu, dok postoje i oni koji služe za zabavu. Razlike između internet pregledača dovode do toga da neke ekstenzije ne mogu da se instaliraju na drugim browser-ima.

Tu na scenu stupa ova saradnja koja ima za cilj da smanji napore programera, kako bi im omogućili da svoje ekstenzije naprave za sve pregledače. Iako će i dalje postojati razlike između internet pregledača, ova grupa ima zadatak da odredi zajednički standard internet pregledača i njihovih ekstenzija.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA