Rezultat i ishod TESTA NA KORONU putem SMS i mejl usluge i u Srbiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultat i ishod TESTA NA KORONU putem SMS i mejl usluge i u Srbiji

Nova usluga omogućava građanima da se prijave za obaveštenje o gotovom rezultatu PCR testa, ali i da saznaju njegov ishod!

  Izvor: RTS

U Srbiji još 10 umrlih od korone u poslednjih 24 sata i više od 350 zaraženih.

Svi oni, koji se u budućnosti budu testirali PCR testom moći će da dobiju obaveštenje o gotovom rezultatu elektronskim putem, a rezultat testa će im biti dostupan, takođe onlajn, na portalu eZdravlje.

Možda će vas zanimati:

Potrebno je samo osetiti sajt eUprave i portalu eZdravlje, unesu JMBG, mejl adresu i broj telefona (opcionalno) i praktično i brzo se registruju da dobiju rezultat PCR testa na koronu.

Od tada će biti u mogućnosti da odmah dobiju obaveštenje kad im bude gotovo rezultat PCR testa.

Direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović na konferenciji za štampu izjavio je da je usluga ne samo jednostavna, nego i da ona omogućava da i građani, koji su ranije radili test mogu na taj način da se informišu o tome da li im je test gotov - dakle, registracija za već urađene testove je, takođe omogućena.

Ove poruke NEĆE sadržati informaciju da li je test negativan ili pozitivan, nego samo da je rezultat gotov i na taj način država želi da građani budu pravovremeno obavešteni i da se izbegnu nepotrebne posete COVID-19 ambulantama i centrima.

Rezultati testa će biti vidljivi i onlajn, ali na portalu eZdravlje i samo uz unošenje ličnih podataka iz lične zdravstvene knjižice i podataka dobijenih prilikom registracije za prijem rezultata testa SMSili na drug-om i elektronski način.

VAŽNE NAPOMENE

Ovo nije COVID-19 aplikacija o kojoj se već neko vreme priča, a koja prati kontakte korisnika ili opcija, koju su Google i Apple prihvatili za svoje telefone. Ovo je aplikacija, koja služi za obaveštenje korisnika, koji žele da elektronskim putem dobiju podatke o rezultatu testa i korišćenje je svojevoljno i ni na koji način građani nisu primorani da koriste ovaj eUprava informativni servis.

Automatski  (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani mogu da dobiju na Portalu eZdravlja.

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu nema pristup rezultatima PCR testa na virus COVID-19 (da li je rezultat pozitivan ili negativan), već dobija samo informaciju da je rezultat testa gotov. Takođe, Kancelarija nema pristup ni informacionom sistemu u kome se beleže rezultati testiranja, a informacija da je rezultat testa gotov generiše se na osnovu podatka o datumu izdavanja rezultata koji unose laboratorije.

Za sve nejasnoće, kao i pitanja u vezi sa rezultatima testova potrebno je da građani neposredno kontaktiraju ambulantu gde su se testirali i u razgovoru sa medicinskim radnicima dobiju odgovore na sva pitanja.

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA