Instagram zbog KORONE menja aplikaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram zbog KORONE menja aplikaciju

Svi filteri koji koriste AR efekte povezane sa CORONA-19 virusom su uklonjeni iz Instagram aplikacije.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Virus korona proširio se vrlo brzo širom Evrope i sveta, a o situaciji u Srbiji informišite se u MONDO Koronavirus odeljku.

Korona menja čak i aplikacije i dok neki, poput Viber aplikacije, deluju preventivno, druge, poput Instagram aplikacije sklanjaju neke od svojih opcija.

Možda će vas zanimati:

Instagram aplikacija u ovom trenutku uklanja sve AR efekte tj. efekte proširene realnosti, koji mogu da navedu neke korisnike da poveruju da drugi korisnici leče virus korona. Instagram želi da spreči širenje lažnih vesti, koje su preplavile ovu platformu u poslednjih nekoliko nedelja.

Facebook aplikacija počela je i jači nadzor #Coronavirus i #COVID19 oznaka, koje se često vezuju i uz lažne vesti, kojima korisnici pokušavaju da zavaraju lakoverne i izvuku ne samo koristi od broja lajkova ili pratilaca, nego i novčanu korist prodajom lažnih sredstava za sprečavanje i tretiranje virusa korona.

Na objavama, koje korisnici i sami imaju priliku da prijave, kao kad prijavljuju nasilan, nedoličan i drugi loš sadržaj, Instagram će onda, umesto lažnih sadržaja objavljivati linkove ka zvaničnim sajtovima svetskih organizacija, koje daju tačne i proverene informacije o COVID-19 virusu.

Instagram će svim korisnicima onemogućiti korišćenje loših koronavirus AR efekata i zaustavljeno je prijavljivanje novih, tako da će korisnici u narednom periodu morati da koriste aplikaciju bez desetina AR opcija, koje su dosad svakodnevno upotrebljavali.

Što se nas tiče - pravi potez!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA