NOVI SLOJ GPS MAPE SRBIJE: Ulična rasveta duž puta za bezbedniju i sigurniju navigaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI SLOJ GPS MAPE SRBIJE: Ulična rasveta duž puta za bezbedniju i sigurniju navigaciju

Petal Maps idu još jedan korak dalje - novi sloj za bezbedniju pešačku navigaciju.

 Petal Maps Srbija navigacija ulična rasveta.jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Nakon što su dodali Srbiju u offline navigaciju, aktivirali AR tj. navigaciju pomoću virtuelnih strelica duž prave rute i omogućili gradski saobraćaj za nekoliko gradova u našoj zemlji, Petal Maps dodaju još jednu sjajnu funkciju - javnu rasvetu.

Ulična rasveta je posebno korisna za pešačku navigaciju i pomoći će ljudima da bezbednije i sigurnije stignu do svoje ciljne tačke.

Možda će vas zanimati

Ulična rasveta ucrtana je duž ulica u kojima je dostupna i veoma dobra stvar je to što se može utvrditi da li ulica ima ili nema javnu rasvetu pre same navigacije, nakon čega ulica bez nje može da se izbegne i ide putem koji je ima.

Uz informacije o raskrsnicama na kojima su semafori, koje Petal Maps odavno ima u Srbiji, ulična rasveta je još jedna vrlo korisna opcija, a dostupna samo u ovoj navigaciji trenutno - Google Maps i HERE WeGo tek treba da dodaju ovakve stvari u svoje karte.

Što se Beograda tiče, sad bi trebalo svim korisnicima Petal Mpas aplikacije da bude dostupan i sloj 3D, koji omogućava navigaciju gradom u 3D izdanju, a od velike pomoći u Srbiji će nam biti i sad dostupni podaci o vremenu za današnji, sutrašnji i 10 dana unapred, kao i mapa sa kretanjem UV zračenja uživo i požarima.

Petal Maps u Srbiji ima i servis za dopisivanje za korisnike ovih mapa, kao i sistem za dojavu nesreće na putu, blokade ili zagušenja. Ove opcije rade u realnom vremenu i šalju obaveštenja korisnicima koji se nalaze na deonici puta koja je blizu, a od velike pomoći je i saobraćaj uživo, kao i upozorenje na ograničenja brzine na aktuelnom putu.

Ono što u Srbiji još čekamo jesu video mape tj. opcija Petal Maps aplikacije koja prikazuje kamere uživo duž puteva širom zemlje, a koje su aktivirane širom regiona i Evrope, ali i navigacija na srpskom jeziku, koja nikako da stigne. U video prilogu i galeriji prošetajte Novim Sadom i Beogradom u novom izdanju aplikacije sa uključenim 3D i slojem ulične rasvete i semafora.

Naša verzija aplikacije je Petal Maps v2.5.0.300(001) i poslednje ažuriranje je primenjeno 15. maja. Petal Maps su dostupne za Huawei Mobile Services i sve druge Huawei telefone, ali i za iPhone korisnike i Android, takođe.

Ocena Petal Maps na iOS platformi je 4,4 od pet, a na Android platformi 4. Prema poslednjim podacima Huawei mape koristi oko milijardu ljudi širom sveta - 720 miliona samo na Huawei telefonima, a na iOS platformi je Petal Maps u Top 50 aplikacija za navigaciju.

Isprobajte nove Petal Mape, pa javite utiske u komentarima!

Pogledajte

01:29
Petal Maps Srbija ulična rasveta VIDEO
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mina

Petal mape su odlične,ali me zanima zašto još nemam offline preuzimanja mapa,i Ar mood da funkcionise

Gagi990

Bravo Huawei. 🤗

Kimi

@Gagi990 Samo jos da lepo naprave pretragu ulica offline da radi.