NOVA MAPA SRBIJE: Ažurirajte je već sad, narasla je na čak 295 megabajta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA MAPA SRBIJE: Ažurirajte je već sad, narasla je na čak 295 megabajta

To je 21 megabajt više u odnosu na prethodnu verziju i najveće je ažuriranje mape Srbije do sada.

 Here We Go mapa Savskog trga u Beogradu Izvor: SmartLife / Marko Nešović / Here We Go / Printscreen

DOPUNA 6. marta: Here WeGo aplikacija nedavno je ažurirala mapu Srbije i povećala je sa 271 MB na 295 MB i to bez navođenja detaljne liste izmena koje su dostupne kroz tako veliko ažuriranja. Nekoliko dana nakon inicijalne vesti, koju možete da pročitate ispod, definitivno je da saobraćaj uživo ne radi samo u Srbiji i dalje - Bugarska, Mađarska, Rumunija i Hrvatska ga imaju za sve regione zemlje - ali smo primetili da su u aplikaciju pre svega vraćene 3D građevine.

Ovo nije 3D navigacija, ali je recimo u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu i drugim gradovima Srbije uveden 3D prikaz pojedinih delova grada i tamošnjih građevina i zgrada, a povećan je i broj 3D znamenitosti koje su vraćene na mapu i kojih nije bilo neko vreme.

Ukoliko želite srpski jezik i izgovor navigacije, kao i da među prvima uvek dobijete novitete u Here WeGo aplikaciji - pristupite Here WeGo BETA programu kroz Android Play Store. Čak i tada postoji mogućnost da svi korisnici ne dobiju sve novitete u isto vreme, ali će oni stizati mnogo brže.

Originalna vest je u nastavku, a u našoj galeriji možete da vidite neke od 3D građevina iz Srbije koje smo mi snimili na mapi. Šta ste vi primetili da je novo?

ORIGINALNA VEST: Ako koristite HERE WeGo navigaciju imamo dve dobre vesti za vas!

Prva je, a da vas podsetimo u slučaju da ste propustili, srpski jezik navigacije za pešake i vožnju automobilom je opet u HERE WeGo aplikaciji, a druga je da je mapa Srbije značajno ažurirana.

Možda će vas zanimati

HERE kompanija svoje Here WeGo mape ažurira na dva, tri meseca, praktično nekoliko puta godišnje, i poslednje ažuriranje mape Srbije je jedno od najvećih, ako ne i najveće do sada.

Mapa Srbije narasla je za 21 megabajt, odnosno sa 274 MB na 295 MB, ali kompletnih podataka o tome šta je sve izmenjeno nema. Pretpostavljamo da su u obzir unete sve promene puteva kod nas, koje su se u poslednje vreme desile, a koje je trebalo uneti u HERE mape.

Bilo bi dobro kad bi kompanija odlučila da počne sa praksom popisivanja promena u svojim mapama, ali dok se to ne desi moraćemo sami da hvatamo beleške. Nažalost, saobraćaj uživo tj. informacije o stanju u saobraćaju u Srbiji, još uvek ne radi, iako je tu opciju moguće aktivirati i za našu zemlju. Jednostavno, putevi se svuda prikazuju bez obeležja stanja u saobraćaju.

Da biste ažurirali mapu potrebno je da odete u aplikaciju, podignete panel sa planom puta nagore i odaberete opciju upravljajte mapama. U tom meniju izaberite mapu Srbije, ako je već imate, i kliknite na tri tačke gde ćete imati opciju Ažuriraj. Ukoliko to nije slučaj izbrišite staru mapu Srbije (ima 274 MB, tako ćete znati da je stara) i instalirajte novu, ažuriranu.

Pogledajte kako se to sve radi i kako izgleda:

Šta ste vi primetili nakon ažuriranja? Pišite nam u komentarima!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 17

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

to je to

here we go 4.3.300 prikazuje mapu Srbije 268MB dok here we go Beta 4.3.300 prikazuje mapu Srbije 295MB i 3D objekte na mapi ne sve samo znamenite skupština srbije npr. I slično

neverovatno

imam najnoviju here we go 4.3.300 verziju mapa srbije 268 MB i kad sam obrisao i ponovo instalirao i dalje 268MB. iz kog univerzuma je ovo 295MB???

Профа

Мени се апликација месецима назад не ажурира нити могу да скинем нове мапе. Да ли је до мене или до њих паметан нисам