NOVA MAPA SRBIJE: Još jedna besplatna GPS aplikacija dodala našu zemlju za navigaciju bez interneta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA MAPA SRBIJE: Još jedna besplatna GPS aplikacija dodala našu zemlju za navigaciju bez interneta

Ako koristite najnovije Huawei telefone ovo je svakako velika vest.

 Petal Maps Mape Srbije bez interneta.jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kompanija Huawei omogućila je besplatno preuzimanje i besplatnu navigaciju bez interneta i u Srbiji, dodavanjem nove mape Srbije na listu podržanih zemalja za offline rad.

Mapa Srbije ima 244 MB i moguće ju je preuzeti na sve telefone koji podržavaju Petal Maps servis, koji je pandan Google Maps aplikaciji.

Možda će vas zanimati

Ovo nije zamena, ovo je GPS i maping servis Huawei kompanije razvijen u saradnji sa partnerima širom sveta i funkcioniše u potpunosti i kod nas.

Servisi u Srbiji koji su aktivni su 3D građevine, saobraćaj uživo gotovo u celoj zemlji i na svim primarnim putevima, Covid mapa, i drugi.

Da biste preuzeli mape Srbije u Petal Maps aplikaciji pratite putanju: Ja >Mape van mreže >Resursi mape van mreže >Nepreuzeti regioni >Srbija >Preuzmi. Takođe, u meniju Resursi mape van mreže preuzmite i deo koji je u Osnovni Podaci, a zove se Osnovni globalni podaci. U početnom meniju Mape van mreže odaberite da li želite da vam telefon primarno učitava tj. nudi navigaciju mapama van mreže i da li želite da se mape samostalno ažuriraju kad je omogućena Wi-Fi mreža koja nema metered oznaku.

Nažalost, kao što je slučaj sa Google Maps i HERE WeGo mapama, navigacija za pešake, bicikliste ili gradskim prevozom ne radi prilikom navigacije bez interneta.

Mnogo novosti za Srbiju u Petal Maps

U Srbiji je omogućena i AR navigacija tj. opcija Petal Mapa koja vam strelicama ispisanim po ulici pokazuju kuda treba da se krećete. Pokrenete (AR) navigaciju i dozvolite pristup kameri, kako biste učitali kadar oko sebe na ekranu. Tad se pojavljuju virtuelne strelice plave boje, koje vam pokazuju kuda treba da se krećete i ne postoji šansa da se izgubite.

U uglu mape videćete i potrošene kalorije tokom šetnje ili vožnje biciklom, čiju navigaciju preuzete mape, takođe podržavaju, a mapa će vas upozoriti i na vremenske prilike za predstojeći put ili šetnju tj. vožnju bajsom.

Još jedna nova i korisna opcija je tranzit tj. gradski prevoz koji za sada možemo da potvrdimo za Beograd i Novi Sad, a vi nam u komentarima svakako javite da li je Petal Maps i u vašem gradu ili mestu aktivirano GPS navigaciju sa uključenim gradskim prevozom.

Još samo da dobijemo srpski glas navigacije u Petal Maps aplikaciji i to je to - imaćemo sve servise u ovoj navigaciji, koja će vrlo brzo postati omiljena svim Huawei korisnicima, sigurni smo!

Pogledajte

01:02
Huawei Petal Maps VIDEO
Izvor: Huawei
Izvor: Huawei

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Svaka cast Huawei-u kako se bori nakon svih ovih sankcija Amerike. I dalje su broj 1,i ako nemaju Google (koji nije tesko instalirati uz par klikova) . P50 Pro ponovo ispred svih telefona danasnjice. GOOD JOB!

Ovo je dobro

Ko nije pročitao poslednji pasus, nazad na članak. Pa mape su beskorisne bez Srpskog glasa !!!

Kimi

Bravo! Ovo sam jedva cekao, ali mnogo je problema, ulice pogotovo po manjim mestima ne nalazi uopste. :( Nadam se da ce uraditi nesto po pitanju offline pretrage ulica. :)