PRVI PUT U VIBER APLIKACIJI: Zaštita naloga u 2 koraka - šta je i zašto da je koristite | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI PUT U VIBER APLIKACIJI: Zaštita naloga u 2 koraka - šta je i zašto da je koristite

Nova Viber funkcija verifikacije u dva koraka omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge, kako bi smanjili rizik od otimanja naloga i zaštitili privatnost.

 Viber verifikacija u dva koraka kako radi i kako podesiti.gif Izvor: Viber

Viber se najzad priključio aplikacijama koje omogućavaju verifikaciju naloga u dva koraka svim svojim korisnicima širom sveta.

Dodatni nivo bezbednosti omogućava korisnicima da zaštite svoje naloge koristeći PIN kod ili mejl, ali u ovom trenutku je važno znati da će ova funkcija postepeno biti uvođena u većem broju zemalja tokom maja.

Možda će vas zanimati

Viber poruke odavno su već šifrovane s kraja na kraj, eliminišući pristup podacima trećim stranama, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima dodatnu kontrolu nad tim ko vidi ono što pošalju.

2FA ili autentifikacija naloga u dva koraka je najnovija je još jedan primer posvećenosti Viber aplikacije obezbeđivanju najvišeg stepena privatnosti - koja će korisnicima pružiti potrebnu sigurnost u komunikaciji uvek i na svakom mestu ili uređaju.

Kako aktivirati 2FA Viber

Korisnici koji odluče da aktiviraju funkciju verifikacije u dva koraka će kreirati šestocifreni PIN i verifikovati svoju e-mail adresu.

Za prijavu na Viber preko mobilnog uređaja ili desktopa - korisnik će morati da verifikuje nalog unošenjem svog individualnog PIN koda. U slučaju da se kod zaboravi, verifikovana e-mail adresa će se koristiti da pomogne korisniku da vrati pristup svom nalogu.

Pored toga, posedovanje PIN koda će sprečiti mogućnosti deaktivacije naloga pomoću Viber klijenta za desktop. Svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog preko desktopa moraće da koristi PIN kod. Ovo eliminiše i slučajno brisanje naloga i slične nezgode koje se korisnicima mogu dogoditi iz različitih naloga.

Šta će mi 2FA i šta je sledeće

Verifikacija u dva koraka štiti od hakera koji otimaju korisničke naloge radi slanja neželjene pošte ili pristupa privatnim informacijama.

Smanjenje broja neproverenih naloga u okviru platforme ne samo da će smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će stvoriti efikasniju i stabilniju aplikaciju za korisnike da komuniciraju sa voljenim osobama širom sveta.

Pored ove izuzetno bitne funkcije, Viber trenutno radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Džaba pišete o ovome. Ja na Samsungu nemam u stavci Privacy mogućnost da uključim dvofaktorsku verifikaciju jer ta mogućnost nije predviđena za Srbiju, Rusiju, Siriju, Severnu Koreju i slično. Ovo je odgovor Vajberove tehničke podrške. Mislim da ćemo mi uskoro biti na spisku država koje podržavaju terorizam. Meni na to liči.

Anna

Najbolja appl👍👏👏

Oleg

Wickr je jedina prava app...