Kako vratiti Viber poruke - lako je i radi na svim telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako vratiti Viber poruke - lako je i radi na svim telefonima

Autor Marko Čavić

Ne brinite, rešenje postoji za Android, iOS i Huawei (AppGallery) platforme i nije uopšte komplikovano.

 Viber kasne poruke rešenje 1.jpg Izvor: Viber

Pošto Viber zna da ljudi često menjaju telefone, ova aplikacija ima opciju koja omogućava jednostavno čuvanje poruka, slika, grupa i svih podešavanja i njihovo prenošenje na drugi telefon.

Na Android uređajima, bekap se čuva na Google Drive, kod Apple na iCloud, dok Huawei za to koristi svoj Huawei Drive.

Ovo se radi periodično, baš da biste se spasili od neželjenih situacija u kojima slučajno možete ostati bez bitnih poruka. Ukoliko se ipak desi da greškom obrišete neke bitne poruke, ili je potrebno da promenite telefon, evo kako da to izvedete.

Android uređaji

Kod Android uređaja, Viber aplikacija se povezuje sa Google nalogom. Nakon toga, dovoljno je podesiti na koliko se bekapuju podaci: dnevno, nedeljno ili mesečno i Viber će nastaviti da automatski čuva kopije vaših poruka, a ukoliko želite, možete odabrati da isto radi i sa slikama i video snimcima.

Ukoliko ste ovo uradili i povezali Viber na Google Drive nema potrebe da brinete. Ako želite da povratite poruke, dovoljno je da odete u Viber meni (tri linije u donjem desnom uglu), odaberete podešavanja (Settings), onda svoj nalog (Account)opciju Viber backup i proverite kada vam je bio poslednji bekap.

Ukoliko vam odgovara datum, idite na opciju Restore na dnu ekrana. Ispisaće vam se koji istorija poruka će biti povraćena, i treba da kliknete na Restore now da biste inicirali povraćaj.

Huawei AppGallery

Huawei AppGallery funkcioniše identično kao kod Android telefona, samo što se za bekap koristi Huawei Drive. Procedura je identična ukoliko imate Viber instaliran sa AppGallery. Imajte na umu da Huawei telefoni koji imaju Google servise, a koji su dobili skorašnja ažuriranja, automatski nastavljaju da ažuriraju aplikacije preko AppGallery, iako su one inicijalno skinute sa Play prodavnice.

Potrebno je proveriti da li su vam poruke bekapovane, i ako nisu omogućiti Huawei Drive u podešavanjima i povezati ga sa Viber aplikacijom. Nakon toga procedura je ista kao i na svim Android telefonima, samo što se pomenuti bekap umesto na Google Drive povezuje sa Huawei Drive servisom.

iOS uređaji

Kod Apple uređaja procedura je skoro identična, samo što iOS bekap poruka čuva samo na iCloud serveru. Ovo znači da je procedura za povrat podataka jednostavna, ali isto tako znači i da nije moguće prebaciti poruke sa Android uređaja na iOS i obratno.

Da biste sačuvali svoje poruke na iOS uređaju treba da odete u podešavanja Viber aplikacije - tri tačke u donjem desnom uglu (More), odaberete podešavanja (Settings), onda svoj nalog (Account)opciju Viber backup i proverite kad vam je bio poslednji bekap. Ukoliko vam odgovara datum, idite na opciju Restore na dnu ekrana. Ispisaće vam se koji istorija poruka će biti vraćena, i treba da kliknete na Restore now da biste inicirali vraćane.

Ukoliko želite da sačuvate poruke pre prelaska na novi iPhone, odaberite da li želite bekap slika i video snimaka i kliknite na Back Up Now. Viber će bekapovati podatke na iCloud, i bitno je da pazite da na ovom servisu imate dovoljno prostora, jer ne postoji nijedan drugi način da to uradite.

Kada pređete na novi iPhone, neophodno je da koristite isti iCloud nalog, i proverite da li vam je aktivirano da se Viber aplikacija sinhronizuje sa iCloud. Idite u Podešavanja telefona i kliknite na Podešavanja naloga, a onda na iCloud.

U novom prozoru skrolujte dok ne nađete Viber i proverite da li je bekap uključen za njega. Ukoliko nije aktivan, podaci neće moći da budu bekapovani na iCloud.

Bekap je najbitniji

Većina korisnika sazna za opciju bekapa podataka tek kada im se dogodi neki problem sa podacima, a tada je uglavnom kasno. Google, Apple i Huawei već imaju svoje servise preko kojih se podaci bekapuju, za slučaj da vam se nešto dogodi sa uređajem.

Ovo znači da ukoliko niste proverite u telefonu da li vam je na Androidu aktivirana opcija sinhronizacije Google naloga, na iPhone bekap bitnih podataka na iCloud, odnosno na Huawei Drive za slučaj da imate Huawei telefon.

Pored Viber aplikacije, slične opcije nudei i druge aplikacije za dopisivanje kao što je WhatsApp, pa nije zgoreg proveriti da li su vam i na njima uključene opcije redovnog bekapa, za slučaj. a se desi nešto nepredviđeno sa vašim uređajem ili nalogom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tommy Gavin

Glupi Viber ne omogućava da se na nekom drugom Cloud servisu bekapuje, pa ako zamijeniš uređaj Android/iOs/Huawei - pozdravi se sa bivšim porukama. Zato Wire možeš bekapovati i na Mega, OneDrive, ... koji hoćeš. I povući podatke uvijek na koji hoćeš uređaj. Ali, kako to objasniti ispodprosječnom korisTniku.

Gagi990

Ko koristi vise Viber pored WhatsApp i Telegrama, po meni Telegram najbolji. Najvise mogucnosti ima, najbolja app i za Windows i telefone da li bio Android, Harmony OS ili iOS, sve savrseno radi. Viber polako ali sigurno bada u zaborav, ostaje samo radi firmi jer neke koriste ih i to je to.

Vajber propo

Skoro niko mi više ne piše na Vajberu. Samo par matoraca, svi su otišli sa ovog glupog programa..