KAKO KORISTITI GOOGLE APLIKACIJE NA HUAWEI TELEFONIMA: Treba vam samo jedna aplikacija i sve radi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO KORISTITI GOOGLE APLIKACIJE NA HUAWEI TELEFONIMA: Treba vam samo jedna aplikacija i sve radi!

Ovo je trenutno velika stvar za sve Huawei korisnike…

 Gspace Huawei instalacija Google aplikacija Izvor: SmartLife / Huawei

Ako Gspace aplikacija poživi moguće restrikcije i ono što je programerski studio koji ju je razvio uradio - JR Technology - onda Huawei korisnici više nemaju ni zbog čega da brinu.

Huawei AppGallery prodavnica, objasnili smo već, imala je drugačiji razvojni put od Google Play Store-a i išla je na lokalno dostupne aplikacije.

Možda će vas zanimati

Fokus na domaćim aplikacijama u svakoj od zemalja urodio je plodom i Huawei je uspeo da gotovo u svim zemljama u kojima posluje obezbedi lokalno relevantne aplikacije - bankarske, multimedijalne, medije, prevoz, dostave, lokalno relevantne igre, aplikacije za plaćanje beskontaktno itd.

Ipak, deo zajednice i dalje želi više i to one aplikacije koje zvanično nisu podržane - Gmail, YouTube, Google Drive itd, kao i sve igre iz Google Play Store-a, koje su najveća boljka HMS-a i najčešće razlog zašto klinci i mlađa populacija ne želi takav telefon.

Gspace je odgovor na Google Play Store i Google aplikacije na Huawei telefonima!

Šta je Gspace i kao radi

Gspace je relativno nova aplikacija, to je sandbox virtual machine sa Google Play prodavnicom unutra, pa omogućava da se aplikacije preko nje učitaju, instaliraju i koriste kao da je to i svaki drugi Google telefon. Aplikacija je dostupna kroz AppGallery, radi na EMUI 11 i novijim uređajima, a sad već imamo i EMUI 12 Huawei telefone, a podržano je i kreiranje prečica za svaku od instaliranih aplikacija.

Google Play Store-u se pristupa preko bilo koje ikonice aplikacije u Gspace aplikaciji, odakle možete da koristite prodavnicu kao i na svakom GMS telefonu, uz upisano korisničko ime i sve ostale Google Play Store funkcije. Nove verzije se učitavaju redovno, ali ponekad morate da budete strpljivi da vam se prikažu svi noviteti - kašnjenje novih opcija ide uglavnom jednu generaciju unazad najviše.

Gspace ima još jedan koristan trik - Dual Messenger za dva naloga iste aplikacije, uključujući Viber!

Na nekim aplikacijama obaveštenja kasne ili se prikazuju kad uđete u GSpace, ali s obzirom na to da je to praktično jedina velika mana - na to će svako nekako morati da zažmuri. Gspace i instalirane aplikacije rade prilično stabilno. Do pucanja aplikacija dolazi i do iskakanja na osnovni ekran, ali ne možemo da kažemo da se to dešava često. Takođe, dešava se da prvi put proces registracije naloga ili registraciju svakog novog naloga morate da prođete dvaput, ali i to je nekako prihvatljivo kad na kraju shvatite da sve radi kako treba.

Korišćenjem Gspace aplikacije pokrenućete gotovo sve Google aplikacije, uključujući i (prokleti) Hangouts, koji nam je toliko trebao, a posebno sve igre, koje podržavaju i preuzimanje dodatnog paketa podataka nakon instalacije, a pre inicijalnog pokretanja igre. Takve igre su mogle da se instaliraju na HMS do sada, ali zbog tog dodatnog paketa podataka koji je samo na GMS-u nisu nikad mogle da prorade. Takve igre su Mortal Kombat, Crash Bandicoot: On the Run i milioni drugih. Rade kupovine u okviru aplikacija, promocije i reklame za punjenje života, kao i umrežavanje tokom igranja.

Nemojte ovo raditi kroz Gspace!

Ono što ne bismo savetovali da se na ovaj način instalira su domaće aplikacije i posebno banke. Gotovo sve aplikacije iz Srbije prerađene su za Huawei Mobile Services i Petal ekosistem i sve će bolje i lakše raditi na taj način. Bankarske aplikacije, takođe instalirajte isključivo iz AppGallery prodavnice.

Gspace je idealna aplikacija za dopunjavanje onoga što trenutno fali u AppGallery prodavnici, ali ga savetujemo za instalaciju tek pojedinih Google aplikacija i igara koje fale u AppGallery ponudi u ovom trenutku.

Pogledajte

06:21
Gspace Huawei instalacija Google aplikacija
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Gspace aplikacija ZA:

  • Laka i brza instalacija
  • Sve Google aplikacije i sve igre
  • Prečice na početnom ekranu
  • Mogućnost ažuriranja svih aplikacija
  • Sve instalirane aplikacije rade uobičajeno.

Gspace aplikacije PROTIV:

  • Neka obaveštenja kasne
  • Aplikacije hoće da puknu s vremena na vreme.

Za sva vaša pitanja - pišite u komentarima, odgovorićemo na svako!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Niko jos nije objavio javno koliko google usluge, celokupno gledano potrose baterije. Jos ako im das sve i jednu dozvolu onda je jos veci haos. Ja sam ih licno iz sale na starom rutovanom telefonu vadio koliko je moglo. Za to malo sam dobio bar 8 sati duze trajanje baterije. Ipak se radi o hiljadama dnevno poslatih informacija guglu samo sa jednog telefona i isto toliko autopokretanja u pozadini, daleko od ociju korisnika, na par sekundi.

Nikola

Jako bespotrebno, za YouTube vanced app, za prodavnicu koristim aurora store, već godinu dana p40 pro radi kao i svaki drugi andorid telefon, za mape koristim gugul mape rade normalno, samo ne mogu da se ulogujem a ta opcija mi nije ni potrebna, ljudi pokušavaju sve i svašta da instaliranu gugl servise a ni ne znaju da im ne trebaju

Tommy Gavin

Slabo me zanima Google. Zanima me kako rade Huawei Docs. Koje su alternative za mape, email, radi li telegram i sl. Igre su mi nebitne.