KAKO DA ZAKLJUČATE VIBER APLIKACIJU: Lozinkom zaštitite svoju privatnost od svih, ali pazite na jednu bitnu stvar | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ZAKLJUČATE VIBER APLIKACIJU: Lozinkom zaštitite svoju privatnost od svih, ali pazite na jednu bitnu stvar

Zadržite svoje Viber sadržaje isključivo za sebe. Evo uputstva korak po korak kako da zaključate Viber aplikaciju.

 Kako zaključati Viber Desktop aplikaciju 7 Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Izgleda da je Viber jedini konstantno dostupan - Messenger, WhatsApp i Instagram jednostavno često padaju, a Telegram, Signal i druge aplikacije nemaju dovoljno korisnika da bismo ih sa svima i svaki dan koristili.

Stoga, Viber je u privatnom i poslovnom svetu sve značajniji kako za zabavu i kontakt s porodicom i/ili prijateljima, tako i sa kolegama i poslovnim saradnicima.

Možda će vas zanimati

Ako koristite Viber, a verujemo da je tako, jer devet od 10 vlasnika telefona u Srbiji koristi upravo Viber, onda često koristite Viber za različite stvari.

Da li ste znali da Viber desktop aplikaciju možete da zaključate jednom prečicom tastature - CTRL + L!

Da biste je koristili i odmah zaključali Viber i zaštitili sve što u njemu imate, potrebno je da aktivirate opciju zaključavanja aplikacije tj. Zaključavanje ekrana za Viber, kako su to preveli zvanično u aplikaciji.

Postoje dva načina da se to uradi. Kroz Podešavanja, pa meni Privatnost i Bezbednost ili kroz tri tačke (Više) meni i nakon toga preko Podesi zaključavanje ekrana za Viber dugmeta s leve strane. I jedan i drugi put vode vas do iste mogućnosti, pa sami odlučite kako ćete stići do nje i za sve nedoumice pogledajte našu galeriju slika sa korak po korak uputstvom.

Kad podesite zaključavanje Viber aplikacije odredite i vreme za koje će se to desiti - od jednog minuta do jednog sata ili jednostavno koristite CTRL + L komandu da odmah zaključate Viber desktop.

Ovo je sjajna opcija za deljene poslovne računare, da kolege ne bi mogle međusobno da čitaju poruke ili pregledaju liste poziva, ako to nije neophodno.

Ipak, trebalo bi da znate da će se sve slike, video materijali i razmenjeni fajlovi pojaviti u Viber folderu u dokumentima računara, čak i kad je Viber aplikacija zaključana. Vodite računa o tome!

Podsećamo vas da su sve Viber prepiske, pozivi i video konferencije enkriptovani s kraja na kraj i da postoji i opcija nestajućih poruka, koja je dostupna i na Viber desktop aplikaciji.

Rakuten Viber nas ovim mogućnostima podseća na važnost privatnosti i obeležava Mesec sajber bezbednosti.

Viber nestajuće poruke video (MobIT)
Izvor: Viber
Introducing Secret Messages
Izvor: Viber.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA