2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Kako aktivirati, način rada, ali i ko ne može lako da ih ima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 VIBER NALOGA NA ISTOM TELEFONU: Kako aktivirati, način rada, ali i ko ne može lako da ih ima

Rešavamo problem mnogih korisnika - kako do dva Viber naloga na istom telefonu.

  Izvor: Promo/Viber

Ako nemate neki od novijih telefona, koji omogućavaju da imate više naloga po istoj aplikaciji (klonirane aplikacije), onda ste verovatno u potrazi za nekim od rešenja, koja vam mogu pomoći da koristite Viber i druge aplikacije sa dva naloga na istom uređaju.

Viber je poseban zbog toga što u nekim slučajevima čak i kad postoji mogućnost kloniranja aplikacija, ta aplikacija bude izuzeta od toga (primer su neki noviji HONOR, Huawei i još neki popularni telefoni).

Možda će vas zanimati

Samsung, Xiaomi i druge marke telefona nude opciju da na istom telefonu imate dva različita naloga iste aplikacije, uglavnom kad je u pitanju Dual SIM model ili još bolje - SIM i eSIM model telefona.

U takvim telefonima otvorite glavni meni i idite u Podešavanja, pa u meniju Aplikacije ili zasebnom podmeniju potražite Dual Messenger, Klonirane aplikacije ili sličnu opciju, u kojoj ćete podesiti koje to aplikacije ćete koristiti sa dva naloga na istom uređaju - Messenger, WhatsApp, Facebook, Twitter, Viber ili već neku drugo koju ćete izabrati sa liste podržanih.

Primarna aplikacija ima uobičajenu ikonicu, dok dodatna obično ima neki dodatak u vidu kružića, broja dva, zvezdice ili neki drugi, koji vam i vizuelno odmah pokazuju koja je aplikacija ona, koja vam u datom trenutku treba.

Viber ima svoje razloge zbog kojih ne dozvoljava da se njegova aplikacija koristi putem dva naloga na istom uređaju. To je, baš kao što smo već rekli, onemogućeno čak i u nekim slučajevima kad telefon sa Dual SIM podrškom (i bez nje) ima i tzv. Blizanac aplikacije meni.

Parallel Space je dobro rešenje za većinu

Ipak, korisnici žele da imaju dva Viber naloga na istom u ređaju i pored svih ograničenja, pa je zato i pronađeno rešenje koje će to sve lepo i da omogući.

Jedno od popularnih rešenja i već ispitanih jeste korišćenje dodatne aplikacije, koja će omogućiti upotrebu posebnog, virtuelnog prostora, u koji ćete instalirati Viber, tako da se on “ne sudara“ sa već instaliranom aplikacijom.

Aplikacija o kojoj govorimo je Parallel Space i nikako je nismo odabrali tek tako. To je već dugo dostupna (od 2016. godine), proverena i pouzdana aplikacija, koja ne sadrži malver i ne radi loše. Svakako vam to potvrđuju i ocene, jer Parallel Space je ocenilo preko 4,8 miliona korisnika ukupnom ocenom 4,5 u okviru Google Play prodavnice, a instaliralo ju je preko 100 miliona ljudi širom sveta.

Parallel Space dostupan je i za nove Huawei uređaje, putem AppGallery prodavnice preko koje ju je preuzelo preko četiri miliona korisnika.

Nažalost, ne postoji Parallel Space za iPod, iPad i iPhone.

Kako se koristi i kako radi Parallel Space

Kad instalirate Parallel Space odaberite Viber iz menija za izbor dvostruke aplikacije, unesite drugi broj telefona, koji već imate na Dual SIM uređaju ili koji je aktivan na nekom drugom u tom trenutku, kako biste primili broj za aktivaciju. I to je to - nema instalacije Viber aplikacije ponovo, a obaveštenja rade u realnom vremenu, kao i na uobičajenoj Viber aplikaciji, s tim što morate da uđete u Parallel Space aplikaciju, kako biste pročitali Viber poruke.

Ako se desi da propustite neko obaveštenje o poruci to ćete videti u Parallel Space-u, jer Viber ikonica ima kružić sa brojačem nepročitanih sadržaja tj. obaveštenje na sebi. Isti je slučaj i sa pozivima - obaveštenja rade u realnom vremenu i možete pozivati i voditi razgovore kao sa primarnom aplikacijom, dok će broj propuštenih poziva biti prikazan na isti način kao i za poruke.

Parallel Space mora da ostane aktivan u pozadini, što znači veću potrošnju baterije i interneta, ali ne toliko da ne biste koristili aplikaciju, ako vam je neophodna. Besplatna verzija aplikacije sadrži reklame za druge aplikacije iste kompanije, a Pro verzija ne sadrži reklame i možete da je prilagodite do najsitnijih opcija za sebe i dostupna je u Play Store i AppGallery prodavnicama za oko 1.000 dinara.

Kakva je vaše iskustvo i preporuka?

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa korišćenjem ili vam aplikacija pravi probleme možete da kontaktirate tim podrške, koji je prilično brz i pomoći će vam da rešite problem.

Isprobajte ovu aplikaciju, pa nam javite utiske ili neko bolje rešenje za dva Viber naloga na istom uređaju, rado ćemo i to podeliti sa drugima.

Kako vi koristite dva Viber ili druga naloga na istom telefonu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sanja S

Ako preko parallels space aktiviram Viber, a isti se nalazi na drugom telefonu.. . da li će ostati i na drugom telefonu aktivan?

Ljuba

Nema obavestenja o porukama dok ne otvorite viber, radi u pozadini non stop a to nije dobro, i kad je konekcija ugasena...lose.

MitchSrbija

Parallel space je za mene očajan. Nikad ne stižu notifikacije, uz to je imao i neki bag da nisam mogao da šaljem poruke sa telefona, nego samo sa PC. Trenutno koristim DualApp i zadovoljan sam. Šteta što na Huawei P30 Pro nije podržano sistemsko kloniranje Vibera