Svetski poznata kompanija otvorila vrata developerima iz Srbije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski poznata kompanija otvorila vrata developerima iz Srbije

Autor Marko Čavić

Hrvatska, ali globalno priznata kompanija širi svoje poslovanje u Srbiji i planira da duplira broj zaposlenih do kraja godine.

 Q agency u Beogradu nudi posao za programere i developere Izvor: Q agency

Već smo nekoliko puta spominjali ovu kompaniju na SmartLife stranicama i uvek je bila u pitanju neka velika vest.

Recimo, uspešna transplantacija bubrega, obavljena i pomoću aplikacije koja je pomogla u spajanju donora i pacijenta napravljena je pomoću rešenja nastalih u ovoj kompaniji. Takođe, aplikacija koja doktoru na daljinu daje stanje pacijenta nakon samo pet minuta je još jedan njihov projekat, baš kao što je i osnaživanje Google Flutter zajednice.

"U Srbiji postoji veliki broj kvalitetnih programera, i to sa ozbiljnim svetskim referencama, koji su vrhunski u svom poslu. Zato smo želeli da povećamo svoje prisustvo upravo u ovoj zemlji i da ulažemo u njene IT stručnjake. Kod nas su zaposleni uvek na prvom mestu, ma gde se oni nalazili. Želimo da naša saradnja sa njima bude na obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ih dodatno motivisali stalno ih osluškujemo i odgovaramo na njihove potrebe, pa smo nedavno s tim ciljem uveli i novi paket pogodnosi", izjavio je Filip Ljubić, CEO IT kompanije Q agency, na događaju održanom povodom otvaranja kancelarije ove firme u Beogradu.

Trenutno u Q agency kompaniji u Srbiji radi oko 17 domaćih developera, a plan je da taj broj do kraja 2022. bude duplo veći.

Šta će to programeri sve dobiti

U kompaniji Q važi nepisano pravilo da zadovoljstvo zaposlenih treba da bude jednako zadovoljstvu klijenata, jer su te dve stvari u direktnoj korelaciji. Zato Q nudi niz prednosti koje dodatno motivišu i stimulišu zaposlene. Nedavno je za tim iz Srbije stigao paket novih povlastica po kojima se ova kompanija izdvaja od drugih na domaćem tržištu.

Za sve koje rade od kuće ova firma, pored osnovne plate, daje dodatne finansijske naknade. U prvom mesecu nakon povratka sa porodiljskog, radno vreme novih mama traje četiri sata i za to dobijaju celu platu. Svaki zaposleni dobija više od 20.000 dinara pre odlaska na letnji odmor, kao i isti iznos uoči Božića. Onima koji žele da uče i da se dodatno edukuju, Q izdvaja sredstva i u te svrhe. Bolovanje koje traje do 30 dana plaćeno je 100 odsto. Treba spomenuti i da se visina plate komunicira javno.

Svakom zaposlenom uplaćuju se i sredstva za privatni penzijski fond. Postoje i pokloni za dete svakog člana tima i dodatni slobodan dan za one kojima mališani prvi put kreću u školu ili vrtić. Interesantan je i mental health day - slobodan dan koji zaposleni može da iskoristi ukoliko oseća potrebu za tim. Tu su i besplatni časovi engleskog jezika, interne radionice i predavanja, trening o liderstvu namenjen novim menadžerima, subvencioniše se Fitpass, privatno zdravstveno osiguranje i još mnogo toga.

Kompanije Novartis, The Times, Manpower Group, Smart Pension, BBC i Hilti samo su neki od klijenata, a osnivanje kancelarije u Beogradu otvoriće vrata mnogim mladim talentima u koje će ova kompanija ulagati, razvijaće ih i pružiti odlične uslove za rad.

Dobitnik velikog broja nagrada

U prilog tome koliko je Q kompanija dobra u tome što radi govori veliki broj nagrada koje je osvojila. Peakon je svrstao ovu firmu među najboljih pet odsto IT kompanija na svetu.

Clutch, vodeća svetska istraživačka agencija za rangiranje IT kompanija, uvrstio ga je među 15 najboljih. Dve godine zaredom proglašen je za najboljeg poslodavca u Hrvatskoj u kategoriji srednjih preduzeća.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Morali bi da zarade plate, preminuli bi od muke neviđene.

beogradska seljačina

Hvala Bogu što nisam programer.

Građanin Mojmilova

@beogradska seljačina Srećom po IT zajednicu.