Poziv programerima iz Srbije u najveću regionalnu Google Flutter zajednicu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv programerima iz Srbije u najveću regionalnu Google Flutter zajednicu

Autor Marko Čavić

IT kompanija donosi vrlo zanimljive novine u programiranju na tržištu Srbije - priključite se!

 Google Flutter 3.jpg Izvor: Google

Poslednjih nekoliko godina sve više se govori o pojednostavljivanju programiranja, a upravo s tim ciljem Google je razvio svoj framework koji čini kreiranje mobilnih aplikacija znatno lakšim.

Reč je o alatu Flutter, u svetu je veoma popularan, dok se na Balkanu, kao i u Srbiji, veoma retko koristi, što bi trebalo vrlo brzo i da se promeni.

Možda će vas zanimati

Globalna IT kompanija, Q agency, poznata je po jednoj od najvećih zajednica Flutter programera, a tim koji koristi ovaj toolkit za razvijanje velikog broja kompleksnih projekata za svetske firme i startapove broji oko 30 ljudi.

Međutim, kako je ova IT agencija početkom godine otvorila svoje predstavništvo u Beogradu, u našoj zemlji se povećala potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti.

Flutter je pre nekoliko godina doneo pravu revoluciju u sferi programiranja aplikacija za Android i iPhone, a zainteresovani iOS i Android programeri koji žele da uče ovaj relativno nov i sve popularniji programski jezik moći će to da učine uz mentorstvo stručnjaka iz Q-a, a da pritom zadrže svoj stečeni senioritet.

Prednost Flutter-a jeste u tome što se kroz njega kreira aplikacija prilagođena svim platformama, na različitim uređajima, što značajno skraćuje vreme razvijanja dok se istovremeno smanjuje i trošak za klijenta. Flutter se ne razlikuje previše od razvoja aplikacija u nekom od drugih toolkit-ova. Pored toga što je jednostavniji, rad u njemu je i brži, ima mnogo plugin-ova koji rešavaju specifične probleme i brzo renderuje 2D objekte u aplikacijama. Samim tim, rast njegove popularnosti je trend koji će trajati i u godinama koje dolaze. Ne treba zaboraviti da iza ovog toolkit-a stoji Google koji daje sve od sebe da upravo ovaj framework postane alat koji će koristiti veliki broj developera.

Kompanija Q Flutter developerima, pored mentorstva, omogućuje rad na različitim međunarodnim projektima gde mogu naučiti mnogo toga novog i steći iskustvo u najrazličitijim industrijama. Dodatno, pruža i pripremu za samostalni rad. Od zaposlenog se očekuje da ima motivaciju, želju za radom i učenjem o novim tehnologijama, da bude ambiciozan, kao i da savlada Flutter u periodu od tri do šest meseci.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 7

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Flutter nikada nece biti mainstream.

Ђ

Dart је занимљив језик, по многоме сличан Java. Flutter је добар framework, биће занимљиво пратити његов раст

Mrčela

Bežite od jednostavnog programiranja, to je samo privremeno. Radicete godinu, dve, i sta onda? C se mora znati, ali ne povrsinski, nego detaljno. Ko ne zna C detaljno ne moze uzivati titulu programera; moze biti developer, odnosno da džara wordpress i te gluposti.