AKO VAM GOOGLE POŠALJE OVAKAV MEJL: Nije dobro, ali rešenje postoji - menjajte lozinke na svim nalozima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO VAM GOOGLE POŠALJE OVAKAV MEJL: Nije dobro, ali rešenje postoji - menjajte lozinke na svim nalozima

Kompanija Google iznenadila je 25. oktobra mnoge korisnike u Srbiji mejlovima u kojima ih obaveštava o tome da su im lozinke izložene hakerskim napadima.

 Google Chrome 2 Izvor: SmartLife / Google

Kompanija Google tokom 25. oktobra mnogim korisnicima u Srbiji poslala je mejl u kojem su obavešteni da je došlo do problema s njihovim lozinkama na povezanim nalozima.

Ono što je zabrinulo mnoge jeste naziv mejla - Critical security alert.

Možda će vas zanimati

Srećom, ne radi se o hakovanju vašeg Google naloga, nego o nekim od naloga na koje se logujete sa svojim Google nalogom - iskreno se nadamo da uz Gmail adresu niste koristili i identičnu lozinku za Google nalog, jer odavno ponavljamo koliko je to pogrešno!

Ova situacija znači da je neki od servisa, web sajtova ili aplikacija, na kojima se prijavljujete pomoću Google naloga hakovan i da su vaši podaci izloženi mogućim napadima.

Najbolje što možete da uradite jeste da razmislite na koje se sve servise, sajtove i aplikacije prijavljujete sa svojim Google nalogom na koji ste upozorenje dobili i da promenite lozinku, jer Google ne navodi koji su to servisi, sajtovi ili aplikacije. Takođe, AKO STE za sve to koristili ISTU LOZINKU kao što vam je za Google nalog - onda menjajte i lozinku svog naloga.

Kompanija Google nije komentarisala dodatno ovu situaciju niti se na njihovim zvaničnim blog i drugim kanalima može pronaći bilo šta u vezi s ovom akcijom, ali ćemo pratiti situaciju i o svemu vas odmah obavestiti.

Vi znate šta treba da radite - počnite s menjanjem lozinki i za svaki birajte novu i jaku lozinku!

I još jedan savet - nakon promene lozinke na svim nalozima gde je to moguće aktivirajte 2FA opciju! Ako aktivirate 2FA mogućnost samo vi ćete biti u prilici da se priključite na taj nalog, jer će vam biti poslat dodatni korak aktivacije prijave putem SMS poruke, mejla ili pozivom na telefon.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA