SVAKO KO IMA BILO KAKAV NALOG NA INTERNETU trebalo bi odmah da aktivira DODATNO PODEŠAVANJE! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVAKO KO IMA BILO KAKAV NALOG NA INTERNETU trebalo bi odmah da aktivira DODATNO PODEŠAVANJE!

Ne brinite, ne traje ni pet minuta, a može biti od krucijalne pomoći!

  Izvor: MONDO / Wiko
The security setting that the best hacker can't crack.
Izvor: CNet.

Da li znate šta je Two-Factor Authentication i zašto je neophodno da aktivirate tu opciju što pre na baš svakom nalogu, koji imate na internetu?

Two-Factor Authentication omogućava da svoj nalog na nekom servisu na internetu ojačate dodatnom bezbednošću, tako da sistem mora da proveri da li ste to zaista vi.

Možda će vas zanimati:

Verifikacija tj. prijavljivanje u dva koraka (2FA, takođe) praktikuje se zbog sve učestalijih hakovanja velikih sistema, čak i onih najvećih, kakvi su Yahoo! ili OnePlus. Kompanija omogućava da uz login podatke tj. lozinku i korisničko ime dodate novi sloj zaštite, koji će otključati nalog isključivo vama. Recimo, uz lozinku i korisničko ime servis, na koji pokušavate da se prijavite tražiće vam dodatan ključ ili kombinaciju brojeva, kako bi sistem bio apsolutno siguran da ste to vi.

To može biti zatraženo isporukom koda na mejl, SMS poruku, posebnom aplikacijom za verifikaciju ili čak pozivom na vaš mobilni ili fiksni broj. Nakon unošenja lozinke i korisničkog imena i nakon unošenja niza brojeva ili dodatne lozinke, koji se isporučuju na neki od pomenutih načina tek onda ste u prilici da se ulogujete na svoj nalog ili servis, a sistem je siguran da ste to vi.

Na ovaj način štitite svoje podatke od klasičnih napada razbijanjem lozinke, jer sve i da je neko razbije i upari s vašim mejlom nema mogućnost ulaska u nalog dok ne vrati niz cifara, koje se isporučuju SMS-om, mejlom ili pozivom. Na ovaj način čak ste i direktno, odmah svesni toga da neko pokušava da se loguje na vaš mejl, servis ili uslugu na internetu.

2FA sistem zaštite naloga već je aktiviran na gotovo svakom ozbiljnijem internet servisu, usluzi i kod kompanija, koje zaista vode računa o bezbednosti svojih korisnika i njihovih podataka. Banke, Google, Yahoo, Facebook, Twitter, Steam, EPIC Games, Samsung Cloud, Huawei ID i mnogi drugi servisi i kompanije nude 2FA zaštitu i nemojte čekati da je aktivirate. Proverite podešavanja svog servisa i aktivirajte 2FA na svim nalozima, koje koristite na internetu. Da, ovo će za par minuta usporiti logovanje na sistem, ali ćete znati da ste bezbedni i to je prava stvar, koju bite trebali da učinite.

I ne mislite kako neće vas niko da hakuje - hoće, takve jedva čekaju! Pročitajte više o tome…

Da li vi već koristite 2FA na svojim internet nalozima?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

2FA podešavanje naloga kako radi kako se aktivira video (MobIT)
Izvor: Epic Games

Pročitajte i ovo:

Banke, Google, Yahoo, Facebook, Twitter, Steam, EPIC Games, Samsung Cloud, Huawei ID i mnogi drugi servisi i kompanije nude 2FA zaštitu i nemojte čekati da je aktivirate.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA