Microsoft je postao "više kul" tokom 2013. | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft je postao "više kul" tokom 2013.

Ono što su mnogi zamerali Microsoftu u najvećem delu promenjeno je tokom 2013. - Microsoft se transformisao u kompaniju uređaja i servisa i postao bliži korisnicima.

  Izvor: Microsoft.

"Različita tehnologija i brojni uređaji pomogli su mi da u 2013. godini dobre trenutke učinim još boljim i uspešnijim i da svaki običan momenat učinim nesvakidašnjim i posebnim. Siguran sam da će u 2014. godini svako od vas ko bude probao najnovije Microsoft programe i uređaje iskusiti divne stvari i da će mu obavljanje svakodnevnih obaveza biti značajno olakšano", izjavio je  Frenk X. Shaw, potpredsednik za komunikacije u kompaniji Microsoft.

Inovacije su postale jedna od najčešće korišćenih reči modernog doba. U najvećem broju slučajeva kada kažemo inovacije pomislimo na tehnološka rešenja koja nam neprestano otvaraju nove mogućnosti i olakšavaju obavljanje dnevnih aktivnosti. Skoro sa sigurnošću se može reći da one određuju životni put savremenog čoveka. Ipak, određeni deo populacije i danas se opire i teško usvaja nove trendove u tehnologiji, jer se plaši uticaja na njihove živote, kao i toga da li će biti dovoljno spretni da rukuju njima na pravi način.

Novo i nepoznato, uvek kod ljudi isprva budi osećaj nepoverenja i nelagodnosti, ali vremenom različite vrste tehnoloških dostignuća na suptilan i neposredan način postanu neodvojivi deo svakodnevnice svih nas, koji sada nestrpljivo iščekujemo da probamo nešto novo.

Tehnološki gigant poput kompanije Microsoft u 2013. godini je svojim korisnicima obezbedio veliki broj alata, unapređenih verzija programa, uređaja i platformi koji su doneli unapređenja i poboljšanja u veoma važnim segmentima kao što su personalizacija, preciznije pretraživanje, unapređene aplikacije, rastući Windows Store i još produktivnije poslovanje u oblaku. U ovom trenutku na svetu verovatno ne postoji osoba koja nije upravo uz Windows napravila svoje prve kompjuterske korake.

Microsoft je u protekloj godini, osluškujući potrebe svojih korisnika pružio unapređenu verziju poslednjeg operativnog sistema - Windows 8.1, koji je pored vaskrslog Start dugmeta, doneo brojna poboljšanja za biznis korisnike u segmentima bezbednosti i upravljanja, kao i unapređeni Internet Explorer. Zahvaljujući unapređenim opcijama Bing pretraživača, korisnici sada veoma jednostavno dolaze do željenih rezultata ili dokumenata bez obzira na lokaciju traženih podataka i materijala. Više od tri miliona Xbox One konzola je prodato potrošačima u 13 zemalja do kraja 2013. godine. Još jedan korak, koji dokazuje posvećenost korisnicima kompanije Microsoft, predstavlja i odluka kompanije da Yammer poslovnu društvenu mrežu uključi u svoju Office diviziju.

Poslovnim ljudima koji često putuju omogućeno je da se povežu i koriste internet i ostale programe dok putuju za vreme leta ili u vozilima, da rade online ili offline korišćenjem touch pada-a ili pomoću miša i tastature. Uspostavljanje veze sa kolegama i saradnicima obezbeđeno je upotrebom Lync platforme, koja omogućava jednostavnu komunikaciju  i razmenu ideja brzo i lako, ili kontaktiranje dragih osoba najčešće uz pomoć Skype programa, koji uspešno ulazi u drugu deceniju svog postojanja.

Takođe, i tokom prošle godine, Microsoft je nastavio sa svojim projektima unapređenja društva kojima se, između ostalog i Office 365 paket donira neprofitnim udruženjima i kvalifikovanim nevladinim organizacijama. Pravi softver značajno olakšava rad udruženja i dovodi do poboljšanja efikasnosti i efektivnosti uz pristup najsavremenijim servisima.

Od svojih početaka, kompanija Microsoft suočava se sa brojnim izazovima razvijajući nove aplikacije, platforme i programe koji korisnicima služe da na najbolji način izgrade uzajamno poverenje i proizvedu bolje rezultate. Skup Microsoft alata drastično pomaže pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti ubrzavajući komunikaciju i pojednostavljujući način rada, jer nije neophodno prebacivanje i upravljanje sa više ekosistema, razumevanje različitih interfejsa i omogućena je uspešna integracija različitih tehnologija. Efikasnije obavljanje radnih zadataka, veća ekonomičnost i radna produktivnost, brza i jednostavna komunikacija širom planete, ali i jednostavnije življenje posle radnog vremena su samo neke od stvari koje nam tehnologija omogućava nezavisno od mesta, situacije ili okolnosti u kojima se nalazimo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA