Google I/O: Evo i novih interaktivnih Mapa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google I/O: Evo i novih interaktivnih Mapa

MONDO je već pisao o unapređenjima Google Maps servisa, koja su sada potvrđena, ali odgovor na pitanje da li je Srbiji otključana navigacija još uvek je nepoznat...

Nove Google Mape biće dostupne tokom leta, imaće interaktivniji interfejs i tešnje će biti povezane sa Google+ servisima.

Kompanija je obezbedila neke od najzanimljivijih Earth funkcija u novoj Maps verziji, poput “preletanja” preko objekata, pregled u svih 360 stepeni, pa čak i zavirivanje u neke od zgrada. Google je unapredio i mod navođenja bez glasovne navigacije, prilikom koje se možete prebacivati između prevoza kolima, javnim transportom ili pešačenja.

Google je ponosan na činjenicu što je izbacio suvišne elemente interfejsa, poput traka sa informacijama i na taj način omogućio korisnicima da je sama mapa, u stvari interfejs. Kada se uključe nove Mape, nema više gornje i donje sive linije, samo karta sa učitanim ulicama i POI tačkama (Points Of Interests). Nakon odabira tražene tačke kreira se nova mini-mapa, na kojoj se nalaze preporuke o sličnim tačkama sa ocenama i kratkim opisom. Što više budete istraživali nove Mape i što više opisa i ocena budete unosili, softver će učiti o vašim navikama i potrebama i na taj način preporučivati mesta u vašoj blizini. Pogledajte kako sve funkcioniše u praksi.Dodatne informacije, koje smo objavili ranije, potražite na OVOM linku.

Nažalost, da li će nove Mape otključati glasovnu GPS navigaciju i za Srbiju ostaje nejasno, ali znamo da će se nova aplikacija pojaviti na svim Android, iPad, iPhone smartfonima i u verziji za web.

Ostanite uz MONDO, na Google I/O putovanju, na kojem ćemo biti narednih nekoliko dana, tačnije do 17. maja. Pratite nas pod heštagom #MobIT_GoogleIO na Twiteru.

Potpišite peticiju za aktivaciju GPS navigacije u Srbiji!

Premijer Srbije, Ivica Dačić, najavio je da će Google aktivirati sve opcije u Srbiji tek do kraja godine, ali i nakon promene nekih od zakona. Ipak, umesto da čekamo, možemo i mi sami nešto da uradimo da ubrzamo celu stvar - da potpišemo peticiju! Makar možemo da pokušamo...

Jedan od korisnika Google servisa iz Srbije, koji je i sam radio na procesu prilagođavanja Google Maps kartografije za našu zemlju, pozvao je domaće korisnike da potpišu peticiju za konačno pokretanje Google navigacije u Srbiji.

Nemanja Bračko, svojeveremeno jedan od Google kartografa (mapera) od poverenja za našu zemlju, napravio je peticiju na OVOJ adresi.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi