POBOLJŠAJTE KVALITET VAŠIH SLIKA: Google tehnologija unapređuje i stare fotke, a nalazi se na svim Android telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBOLJŠAJTE KVALITET VAŠIH SLIKA: Google tehnologija unapređuje i stare fotke, a nalazi se na svim Android telefonima

Google Photos dobio novu tehnologiju koja unapređuje kvalitet slike i kod starijih fotografija.

  Izvor: SmartLife / Uroš Arsić

Popularna aplikacija Google Photos je dobila nove opcije uz pomoć kojih možete da poboljšate kvalitet vaših fotografija.

Nove opcije će se posebno dopasti korisnicima koji imaju stare slike kojima treba novi dah osveženja!

Možda će vas zanimati:

Google Photos će korisnicima ponuditi automatske i manuelne funkcije poboljšanja slike, što znači da će korisnik moći i sam da koriguje delove fotografija. U svom blogu Google je objasnio da nova razvijena tehnika omogućava toj aplikaciji da izvuče najbolji kvalitet vaše fotografije, čak i kada ona nije napravljena u idealnim uslovima ili je delo neke starije kamere.

Nove opcije će biti dostupne u Google Photos editoru, Google je razvio novi algoritam koji ispravlja zamućenja i zrnatost (blur i noise) na fotografijama. To su dva najveća faktora koji utiču na kvalitet slike i novi algoritmi su specijalno podešeni da rade na velikoj brzini, čak i kod limitiranih (slabijih) pametnih telefona i ostalih uređaja. U galeriji ispod pogledajte rezultate pre i posle nanošenja ovih novih opcija.

Ove metode su napravljene da rade bez obzira na kvalite kamere sa kojom ste napravili te slike, a kao takve mogu da ponude besplatno ažuriranje kvaliteta fotografija za sve Google Photos korisnike. Uz pomoć novih alatki Sharpen i Denoise ćete moći da značajno unapredite kvalitet starijih fotografija u novom editoru, te opcije će vam se naći u kategoriji Adjust ukoliko imate najnoviju verziju Google Photos aplikacije, prenosi Forbes.

Opcija Denoise koristi inovativnu metodu "pull-push" koja zahteva skromne računarske resurse kako bi uklonila šum na fotografijama (da ne izgledaju zrnasto) u deliću sekunde, a uz to ona očuva kvalitet finih detalja. Funkcija Sharpen koristi tehniku Polyblur koja može da se okarakteriše kao anti-blur, ona uklanja uobičajene slučajeve blagog zamućenja tako što ponovo primeni efekat kontrolisanog zamućenja kako bi obnovio origanlnu fotografiju.

Obe ove funkcije možete pogledati u našoj galeriji, a kako se Google Photos nalazi na skoro svim Android uređajima i sami možete da ih testirate!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA